Milliyetçi Hareket Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, İYİ Partili Erol Nurbaş’ın sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımın ardından bir gazetede çıkan habere tepki gösterdi. İYİ Parti’nin yaptığı açıklamaların artık saçmalık boyutuna ulaştığını söyledi. Kutlar, “Memleketin geleceği olan Güneş Enerji Santrallerinin çevreyi kirlettiğini ve insan sağlığına zararlı olduğunu iddia etmek tamamen bir akıl tutulmasıdır” dedi.

“İNSAN CAHİLLİĞİNİ MANŞETE ÇIKARIR MI?”

MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, İP’in Güneş Enerji Santralleri ile ilgili söylemlerine şu şekilde cevap verdi: “İP Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve ekibindekiler ne yiyor, ne içiyor bilmiyorum ama Sayın Akan ekibine yalanı dolanı ve iftirayı iyi öğretmiş. İP, yine cehaletin resmini çizerek bu sefer de güneş enerji santrallerinin çevreye ve insan sağlığına zarar verdiğini iddia etti. Bu nasıl bir cehalettir? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Dünyadaki bütün ülkeler çevre dostu enerji kaynaklarına geçmek için yatırım yapıyor, Manisa’daki İP’siz sapsızlar buna karşı çıkıyor. Allah, hepinize akıl fikir versin. Sayın Erol Nurbaş, daha önce Saadet Partisi’nde siyaset yapmaya çalışmış, olmayınca kardeş partisi İP’e geçerek var olma savaşı vermektedir. Aslında bu şahsı dikkate bile almamak lazım… Gereksiz açıklamalar yaparak kamuoyu oluşturmaya çalışan böylelikle de siyaset yaptığını düşünen bu şahıs, öyle bir söylemde bulunmuş ki hem İP hem de zillet ittifakı adına resmen cehaletin resmini çizmiş. İnsan cahilliğini sayfa sayfa manşete çıkarır mı? Vallahi de çıkarmış. Baştan aşağı cahillikle dolu bu yazının hangisini ciddiye alalım, hangisine cevap verelim? Aslında bu şahıs dikkate bile alınmamalı fakat halkın aklıyla dalga geçmeye, milleti galeyana getirmeye çalışanlara da dur demek lazım.” dedi.

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyesinin hizmet yağdırdığını söyleyen MHP’li Kutlar, “Yuntdağı her şeyini kaybetti diyen şahıs, demek ki yapılanlar hakkında hiçbir bilgisi yok. Yoksa yeni partisine yaranmak için “Bakın ben de eleştiri yaptım Tufan’dan iyiyim” mi demek istiyor? Bak Sayın Nurbaş, Büyükşehir olduktan sonra sadece Yunusemre ilçesine yapılanların küçük bir kısmını sana anlatayım. Büyükşehir Belediyemiz 2015-2021 yılları arasında sadece Yunusemre ilçesine 510 km asfalt çalışması gerçekleştirdi. Bunun büyük bölümü Yuntdağı bölgesine yapıldı. Toplu ulaşımda dönüşüm çalışmasıyla tüm mahallelere ulaşım hizmeti sağlandı. Kırsala dev bütçenin ayrıldığı destekler kapsamında Yunusemre İlçemize üzüm sepeti, gübre, zeytin kasası, fidan, üzüm sıkma makinesi desteği verildi. Sulama kooperatiflerine sulama borusu dağıtıldı. Hayvan içme suyu göletleri yapıldı. İlaçlamadan, itfaiye ve mezarlık hizmetlerine kadar da birçok hizmet rutin olarak sürdürülmektedir. Ayrıca MASKİ’nin 17 ilçede olduğu gibi Yunusemre ilçemiz Yuntdağı Bölgesinde de yaptığı yatırımlar da ortada. 101 Mahalle Projesi kapsamında; Çamlıca, Gülbahçe, Örselli, Karaahmetli ve Karayağcıhacılar’ın alt ve üstyapısı yenilendi.  154 Mahalle Projesi kapsamında Karakoca ve Türkmen Mahallelerinde çalışmalarını tamamlayan MASKİ’nin Koruköy, Otmanlar ve Seyitli’deki çalışmalarında ise artık son aşamaya gelindi. Kısa süre içerisinde de Yundağı’nda projesi hazır olan, alt ve üstyapı ihalesine çıkacağımız mahalleler var. Bizi takip etmeye devam edin, hizmet nasıl yapılır öğrenirsiniz. MASKİ, ayrıca, Seyitli Mahallesine 1000 kişilik bir paket atıksu arıtma tesisi inşa etti. Büyükşehir ve MASKİ’nin yatırımları ortadayken yapılan bu açıklamalar gerçeklerle bağdaşmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

KÖYDEN KENTE GÖÇ ENGELLENİYOR

Büyükşehir ve MASKİ’nin, Yuntdağı bölgesinde yaptığı yatırımlarla köyden kente göçün önüne geçtiğini belirten Kutlar, “Açılan sondajları, yapılan içme suyu deposu bakım-onarımlarını bilmiyorlar mı yoksa bunları söylemek işlerine mi gelmiyor? Yapılan dere ıslah ve temizlik çalışmalarıyla Yuntdağı nefes alıyor, yağışlı havalarda taşkınlar yaşanmıyor. Tüm bu hizmetler Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Yuntdağı’nın kazanımları. Tabi sadece Büyükşehir ve MASKİ yatırımları bunlar Yunusemre ilçe Belediyesi’nin de bölgeye yatırımları ortada. Eleştiri yapmak için komik duruma düşmeyin”  diye konuştu.

“MHP’NİN ÜRETKEN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BİRİLERİNE AĞIR GELDİ”

Kutlar, açıklamasının devamında, “MHP’nin Üretken Belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden birini temsil eden Manisa’yı, çevreyi korumak için ortaya konulan mücadeleyi görmezden gelen bu açıklamalara diyecek bir şey bulmakta gerçekten zorlanıyorum. Yapılan açıklama o kadar cahilce ki eminim İP içindeki arkadaşları da şaşırmıştır. Ancak klavye delikanlısı, bilimsel açıdan hiçbir donanımı olmayan biri çıkıp, çevreyi en çok koruyan yatırımlardan olan Güneş Enerji Santralleri hakkında saçma sapan açıklamalar yapıyor. Bu tesisler sayesinde azaltılan karbon salınımı ile çevrenin korunduğunu, binlerce ağacın kesilmesinin önlendiğini bilmiyor mu?” dedi.

GES NEDİR? İLK ÖNCE ONU ÖĞRENİN

Güneş enerji santrallerinin doğa ve insan sağlığını koruduğu ifade eden Kutlar, açıklamasının son kısmında, “Güneş Enerji Santralleri artık tüm dünyada kabul görmüş en önemli yatırımların başında gelmektedir. Yenilenebilir olması nedeniyle en çok rağbet gören bu çevreci yatırımların faydasına odaklanmak yerine karalamaya çalışmak akıl tutulmasıdır, cahilliktir. Ülkemiz gibi güneşli gün sayısı fazla olan coğrafyalarda bu yatırımlar sayesinde doğa korunuyor yani insan sağlığı korunuyor. Hem ülkemizde hem dünyada artan enerji maliyetlerine karşı MASKİ sadece Seyitli GES ile bugüne kadar 5 milyon TL’ye yakın bir enerji üretimi yaptı. 6,5 milyon TL yatırımla inşa edilen ve kurulu gücü 1 Megavat olan tesisten elde edilen elektrik karşılığında GEDİZ Elektrik ile mahsuplaşmaya gidilerek elektrik giderleri azaltılmış ve kurumun kasasından daha az para çıkması sağlanmıştır. Tasarruf edilen para da MASKİ’nin yatırımlarına aktarılmıştır. Bu arkadaşa son sözüm bir açıklama yapmadan önce araştır, bilmiyorsan sor, sor ki komik duruma düşme “ bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır ” sosyal medya delikanlılığını Google’a sorarak da pekiştirebilirsin.” ifadelerini kullandı. 

Editör: Onur Yılmaz