MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Mersin’de bir polisimizin şehit olduğu polisevi saldırısında ölü ele geçirilen terörist Dilşah Ercan’ın, CHP’nin ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda gazeteci olarak yer aldığını hatırlatan ve bu konuda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklamalarına yanıt veren Akçay, “CHP’nin tutuklu gazeteciler raporunda Dilşah Ercan’ın PKK terör örgütü üyeliğinden hükümlü olduğu, 2,5 yıldır cezaevinde yattığı yer almaktadır. CHP’nin bu teröristi tutuklu gazeteci diye masumlaştırılmaya çalışılması tam bir terörist hamiliğidir.” dedi.

Raporun, CHP’nin ilk vukuatı olmadığını söyleyen Akçay, “CHP,  helalleşme adı altında HDP ve terör örgütlerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Cezaevindeki teröristleri siyasi suçlu veya düşünce suçlusu olarak aklamaya çalışan CHP, bu teröristlerin ceza indiriminden yararlanması için önerge vermiştir. Kılıçdaroğlu, ‘tiyatro, kontrollü darbe’ diyerek FETÖ terör örgütünü aklamaya çalışmış, Adana mitinginde cezaevindeki FETÖ’cü teröristlerin adını sayarak alkışlatmış, KHK ile ihraç edilen hainleri göreve iade edeceğini söylemiştir. CHP milletvekilleri, doktor diye masumlaştırmaya çalıştıkları ve PYD'li terörist Özge Aydın ile TBMM’de basın toplantısı düzenlemiş, bu terörist Suriye’de Mehmetçik ile girdiği çatışmada ölü ele geçirilmiştir.  Görüldüğü üzere, PKK ve FETÖ virüsü CHP yönetiminin kılcal damarlarına kadar girmiş ve partiye hakim olmuştur. CHP, PKK ve FETÖ virüsünden kurtulmak istiyorsa yapması gereken tek şey partilerini Kılıçdaroğlu’ndan ve işgalden kurtarmaktır.” dedi.

“CHP, TERÖRİSTLERİN HAMİLİĞİNİ YAPMAKTADIR”

CHP’nin teröristlerin hamiliğini yaptığını iddia eden MHP’li Akçay, “CHP’nin Tutuklu Gazeteciler Raporunda gazeteci diyerek masumlaştırmaya çalıştığı PKK’lı terörist Mersin’deki hain saldırıda bir polisimizi şehit etmiş, bir polisimizi yaralamış, bomba patlatmıştır. CHP’nin ‘Tutuklu Gazeteciler Raporu’nda Dilşah Ercan’ın PKK terör örgütü üyeliğinden hükümlü olduğu, 2,5 yıldır cezaevinde yattığı yer almaktadır. Gerçek ortadayken CHP’nin raporunda bu teröristin tutuklu gazeteci diye masumlaştırılmaya çalışılması tam bir terörist hamiliğidir. Tüm bu gerçekler ortadayken CHP’nin Tutuklu Gazeteciler Raporu’nu hazırlayanlardan biri olan CHP’li Özgür Özel suçüstü yakalanmanın telaşıyla ‘Bizim raporumuzun üzerinden uzun süre geçmiş, Dilşah o zaman terörist değildi’ demesi tam bir ikiyüzlülüktür.  Suçüstü yakalanan CHP’li Özel, kendini ve partisini aklamaya çalışırken yine terörist Demirtaş’a güzellemeler yaparak aklamaya çalışmıştır. Bu tam bir aymazlıktır.” şeklinde konuştu.  

“CHP, HDP’NİN GÜDÜMÜNE GİRMİŞTİR”

CHP’nin HDP’nin güdümüne girdiğini savunan Akçay, “Terörist Demirtaş ‘PKK’lıların cenazesine gitmeyen HDP milletvekillerine soruşturma açarım.’ derken, CHP milletvekilleri PKK’lı teröristlerin cenazesine katılarak, mezarlarını ziyaret ederek PKK terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmaktadır.  Kılıçdaroğlu PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP’yi aklamak için canını dişine takarken, CHP’li Özgür Özel HDP ile gönül bağı olduklarını söylemiş, CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Dursun Çiçek ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ diyerek gerçek niyetlerini ortaya koymuştur. Kılıçdaroğlu 20 Şubat 2022’de Reuters’e ‘İktidara geldiğimizde S-400’lerden vazgeçeceğiz, Suriye’den çekileceğiz, KHK ile ihraç edilenleri bir haftada göreve iade edeceğiz’ diyerek emperyalistlere ‘hizmetinizdeyim’ mesajı göndermiş, FETÖ’cü ve PKK’lılara af sözü vermiştir. Terörizmin Finansmanının Önlenmesine yönelik kanun 27 Aralık 2020’de TBMM’de görüşülmüştür. CHP, HDP ve İP ağız birliğiyle konuşup, el birliğiyle ret oyu kullanarak kimlerle işbirliği yaptıklarını, kimlere hizmet ettiklerini bir kez daha göstermiştir.   Terör örgütleriyle iltisaklı olanların ve terör destekçilerinin kamu kurumlarına sızmasını engellemek amacıyla hazırlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu 17 Nisan 2021’de TBMM’de görüşülerek yasalaşmıştır. CHP, HDP ve İP, bu kanun oylamasında ret oyu kullanmıştır. CHP, HDP ve İP Grup Başkanvekilleri bu kanun teklifi aleyhine TBMM’de 30 dakikalık ortak basın toplantısını kardeş payı yaparak bölüşmüşler, 10’ar dakika birlikte basın toplantısı yapmışlardır.” dedi.

“MHP BÜTÜN MESELELERE ANKARA MERKEZLİ BAKMAKTADIR”

MHP’nin bütün meselelere Ankara merkezli baktığını söyleyen MHP’li Akçay, “Milliyetçi Hareket Partisi bütün meselelere Ankara Merkezli bakmakta, Ankara merkezli konuşmaktadır.  CHP ve zillet ortakları ise Kandil, Pensilvanya, Beyaz Saray ve Brüksel gözlüğüyle bakmakta, onlardan aldığı suflelerle konuşmaktadır. PKK ve FETÖ virüsü CHP yönetiminin kılcal damarlarına kadar girmiş ve partiye hakim olmuştur. CHP, PKK ve FETÖ virüsünden kurtulmak istiyorsa yapması gereken tek şey partilerini Kılıçdaroğlu’ndan ve işgalden kurtarmaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Zerrin Ağar