İYİ Parti ile CHP ve HDP arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, “6’lı masa Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapmaktadır. MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay, 6’lı masaya yönelik açıklamalarıyla zillet ittifakının nasırına basmış, İP Manisa İl Başkanı namı diğer Küpeci Hasan da üzerine alınarak zıplamıştır.” dedi. 

 

Konuşmasının devamında MHP’li Erkan Akçay’ın açıklamalarına da değinen Öner, “MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay, “zillet ittifakının oluşturduğu altılı masanın defalarca bir araya gelmesine, saatlerce konuşmasına rağmen ortada hiçbir politikalarının olmadığını, ortaklaşa bir proje, program ve görüş belirleyemediklerini, Türkiye ile ilgili hiçbir politikalarının ve projelerinin olmadığını,” ifade etmiştir. MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay altılı masanın bu zamana kadar somut olarak üzerinde uzlaştığı ve ortak imzayla kamuoyuna açıkladığı tek nokta Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili kararlarına uyacağına yönelik 6 Şubat 2022 tarihli ortak bildirisi olduğunu söylemiştir. Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay, 6’lı masanın bu bildiriyle Türkiye'yi bölüp, parçalayacak, teröristleri azdıracak ne kadar karar varsa bunları kabul edeceğini taahhüt ettiğini söylemiştir.   MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay konuşmaktan başka hiçbir karar alamayan 6’lı masayı lak lak masası olarak nitelendirmiş, “altılı masanın daha cumhurbaşkanı adayını bile belirleyemediğini, CHP’li Hatay Belediye başkanının da söylediği gibi 6’lı masanın adayının ABD ya da Avrupa Birliği gibi uluslararası dış güçler tarafından belirleneceğini,  6’lı masa üyelerinin birbirlerine çelme takmakla meşgul olduklarını, bunların ülkeyi yönetmekten ziyade 3 ay içinde ülkeyi kaosun içine atacağının daha şimdiden belli olduğunu” ifade etmiştir.” dedi.

Gevşek ve yuvarlak ittifak söyleminden İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’ın rahatsız olduğunu savunan Murat Öner, “6’lı masayı eleştiren MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay,” Reuters Haber Ajansının 6’lı masayı ‘gevşek ittifak’ olarak ifade ettiğini, zillet ittifakının bazı sözcülerinin ‘evet biz gevşek ittifakız' dediğini hatırlatmış, bunlar oturma düzenini bile tartıştılar. Sonra yuvarlak masada karar kıldılar. Altılı masanın diğer bir adı da yuvarlak masadır. Bunların en belirgin özellikleri bu. Yuvarlak bir ittifak. Gevşek bir ittifak Türk seçmeni yuvarlak ve gevşeklere itibar etmez.” demiştir. Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay’ın 6’lı masaya yönelik eleştirilerinden İP Manisa İl Başkanı Küpeci Hasan Eryılmaz rahatsız olmuş.” ifadelerini kullandı.

6’LI MASA TÜRKİYE DÜŞMANLARININ TAŞERONLUĞUNU YAPIYOR

6’lı masanın Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili kararlarına uyacağına yönelik imzaladığı ortak bildiriye atıfta bulunan MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, “Altılı masanın bu zamana kadar somut olarak üzerinde uzlaştığı ve ortak imzayla kamuoyuna açıkladığı tek nokta Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilgili kararlarına uyacağına yönelik 6 Şubat 2022 tarihli ortak bildiridir. Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği; Ege’deki adalar Yunanistan’a verilsin.  Türkiye, Akdeniz’de doğal gaz arama faaliyetlerine son versin. Suriye’de PKK ve YPG’ye karşı yapılan operasyonlara son verilsin. Türkiye, Suriye’den askerini çeksin. Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma geçersizdir. Türkiye, Libya’dan çekilmelidir.  Ömür boyu hapis cezası alan Öcalan’a ve diğer mahkûmlara “umut hakkı” verilsin. Ayasofya müzeye dönüştürülsün. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş derhal serbest bırakılsın. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Kapalı Maraş açılmasın.” diyor. 6’lı masayı oluşturan zillet ittifakı iktidara gelirse AB ve Avrupa Konseyi’nin bu kararlarını uygulayacakmış. Bu kararları uygulamak Türkiye’ye ihanettir. Türk Milleti bu hainlere yol vermeyecek, bu ihanete göz yummayacaktır. ”  dedi.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİMİZ ERKAN AKÇAY ZİLLET İTTİFAKININ NASIRINA BASMIŞTIR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın bu açıklamalarıyla 6’lı masasın nasırına bastığını söyleyen MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, “Manisa’da herkesin “cemaziyelevveli”ni çok bildiği namı diğer Küpeci Hasan Eryılmaz MHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay’ın açıklamalarını üzerine alınmış. Grup Başkanvekilimiz Sayın Erkan Akçay hiçbir imada bulunmadan, doğrudan zilleti ittifakını kendi tanımlamalarıyla ifade etmiştir Altılı masa aylarca kimin nerede oturacağını tartışmış, sonunda yuvarlak masada karar kılmıştır. Zillet ittifakının bazı sözcüleri 6’lı masayı gevşek ittifak olarak tanımlamıştır. Grup Başkanvekilimiz Erkan Akçay, zillet ittifakının köşesizliğine, net ve açık fikirlerinin olmayışına vurgu yapmıştır. Ayrıca bu ifadelerle hiç kimse şahsen eleştirilmemiş, sadece Altılı yuvarlak masanın kurumsal tutumu siyaseten eleştirilmiştir. Grup Başkanvekilimiz bu masayı lak lak masası olarak ifade etmiştir. Diğer sözler bizatihi bu ittifak mensuplarının ve kendi medyalarının tanımlamalarıdır. Masanız yuvarlak masa değil mi? Hangi sözden ne anlam çıkarmakta zorlanıyorsunuz? Altılı Yuvarlak masada CHP ve HDP’nin uydusu olmanız sizi rahatsız etmedi de yüzünüze vurulması mı rahatsız etti?” diye sordu.

İYİ PARTİ İLE CHP VE HDP ARASINDA HİÇBİR FARK YOKTUR

İYİ Parti ile CHP ve HDP arasındaki işbirliğine dikkat çeken MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner, “İP, CHP ve HDP ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açarak “Türk ”süz ve “Atatürk ”süz gizli anayasa çalışması yapmıştır. İP, CHP ve HDP ile birlikte hareket etmektedir. İP, CHP ve HDP ile birlikte terör örgütü ve yandaşlarının kamu kurumlarına sızmasını önlemek amacıyla hazırlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’na karşı çıkarak Mecliste birlikte ret oyu vermiş, Mecliste ortak basın toplantısı düzenlemiştir. İP, CHP ve HDP ile birlikte pkk destekçisi Tabipler Birliği Başkanı ile Meclis’te ortak basın toplantısı yapmıştır. 14 Nisan 2020’de Meclis’te Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun görüşülürken İP, CHP ve HDP ile birlikte cezaevlerindeki pkk’lı ve fetöcü teröristlere af çıkartılması için önerge vermiştir.  27 Aralık 2020’de Meclis’te Terörizmin Finansmanının Önlenmesine yönelik kanun görüşülürken İP, CHP ve HDP ile birlikte ağız birliğiyle konuşup, el birliğiyle ret oyu kullanmıştır. CHP, HDP’li Leyla Zana’nın vekilliğinin düşürülmesine yönelik oylamada ret oyu kullanırken İP milletvekillerinin tamamı oylamaya katılmayarak HDP’ye destek vermiştir. 26 Ekim 2021’de Meclis’te Suriye ve Irak Tezkereleri görüşülürken CHP milletvekilleri ret oyu kullanırken 36 İP milletvekillinden sadece üçü kabul oyu vermiş,  bir İP milletvekili (Durmuş Yılmaz) ret oyu vermiştir. CHP ve HDP Suriye’nin kuzeyindeki terör operasyonlarına karşı çıkarken İP başkanı, “Fırat'ın doğusuna gidilecek de ne olacak? Diyerek terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlara karşı çıkmıştır. Kılıçdaroğlu ve İP başkanı “Bu devlet katil, Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir, seri katildir.  Bu devleti yıkmamız gerekiyor.” diyen HDP milletvekili yeni TİP’li Ahmet Şık’ın tutuklanmasına karşı çıkmıştır.”  dedi.

MHP’Lİ ÖNER’DEN SORULAR

MHP’li Öner, İYİ Partili Eryılmaz’a yönelik eleştirilerde bulunurken, “İP ile PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP arasındaki işbirliğinden neden rahatsız olmayan Küpeci Hasan Eryılmaz’ın Grup Başkanvekilimiz Erkan Akçay’ın 6’lı masa ile ilgili açıklamasından rahatsız olması bizi şaşırtmamıştır. Küpeci Hasan Eryılmaz’a sormak gerekir: Terörist Demirtaş “HDP, Öcalan’ın son yirmi yılını harcadığı bir projesidir.” demiştir.  İP başkanının “HDP, Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir. Demirtaş serbest bırakılsın HDP, legal ve meşru bir partidir. AK Parti ve MHP, HDP'yi şeytanlaştırdı.” diyerek pkk terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’yi meşrulaştırmaya çalışmasından neden rahatsız olmuyorsun? İP başkanının terörist Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kurmasından neden rahatsız olmuyorsun?  İP başkanının “Burası Kürdistan” diyenler karşısında süt dökmüş kedi gibi sessiz kalmasından neden rahatsız olmuyorsun? İP Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehidimizin bacısına küfretmesinden,  İP başkanının Lütfü Türkkan’a sahip çıkarak şehit yakınlarına hakaret etmesinden neden rahatsız olmuyorsun? İP başkanının, “Öcalan'a ev hapsi imkânı tanınmalı, televizyonla, telefonla, görüntülü, görüntüsüz, bir ortam sağlanmalı”  diyen Salim Ensarioğlu’nu genel başkan yardımcısı yapmasından neden rahatsız olmuyorsun? İP başkanının  “Leyla Zana ilk kıvılcımı attı. Özerklik yetmiyor. Ellerimizi taşın altına koyarak Apo’yu ev hapsine yollayacağız.” diyen pkk destekçisi Bahadır Erdem’i genel başkan yardımcısı yapmasından neden rahatsız olmuyorsun? İP Milletvekili Hasan Subaşı’nın "HDP'nin bizden farkı yok, legal bir parti. Selahattin Demirtaş çoktan serbest bırakılmalıydı" diyerek İP ile HDP’nin aynı kategoride yer aldığını itiraf etmesinden neden rahatsız olmuyorsun? Yoksa Manisa İP il Başkanı Küpeci Hasan olarak sende bu açıklamalara katılıyor musun?” diye sordu.

MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner açıklamasına şöyle devam etti:

Kendi çocuğu ABD vatandaşı olan İP’li Hasan Eryılmaz’ın BM Genel Kuruluna katılmak için ABD’ye giden Sayın Cumhurbaşkanımızı, Central Park’ta Amerikalılarla tokalaşıyor, şakalaşıyor diyerek eleştirmesi tam bir ikiyüzlülüktür.

 

Editör: Onur Yılmaz