MHP İl Başkanı Murat Öner, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın su ücret tarifesinde yapılan değişikliklere ilişkin açıklamalarına cevap verdi.

MHP’li Öner açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Millet İttifakı Ülkeden bihaber. Bu yüzden yapılan açıklamalar hakkında hiçbir şaşkınlık yaşamıyoruz. Ama bunlar hiç üşenmeden, ülke gündemini de takip etmeden Manisa Büyükşehir Belediyesinin su ücret tarifesinde artan gider maliyetlerinde aylardan beri ortaya çıkan açığın bir bölümünü de kapatmak için yaptığı artışı dillerine doluyorlar. Ey aklı evveller, Barajımız yok! Bu nedenle Manisa’nın neredeyse tüm içme suyu ihtiyacının yeraltı sularından karşılandığını, sondajların ve terfi merkezlerinin hanelere kesintisiz su ulaştırmak için 7/24 çalıştığını bilmiyor musunuz? Nereden bileceksiniz ki... Manisa’da yaşayıp, Manisa’dan bihabersiniz.

“DİĞER BELEDİYELER NE YAPTI?”

Bakalım CHP’li belediyelerin su ücret tarifesindeki artış ile ilgili aynı hassasiyeti gösterdiniz mi/gösterecek misiniz? Misal;

* Eskişehir ESKİ 29 Temmuz itibariyle yüzde 40,

* İstanbul İSKİ 1 Nisan’da yüzde 39’luk zam,

* Tekirdağ TESKİ yüzde 35 zam yapmış,

* Aydın ASKİ 1 Haziran itibariyle yüzde 20,

* İzmir İZSU 1 Temmuz’da yüzde 15. Bunlara diyecek bir şeyiniz var mı?

Şimdi Manisa’nın yüce meclisinden korkarak gitmeseydiniz öğreneceğiniz gerçekleri anlatacağım size:

1-) Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 2020 yılı verilerine göre Manisa, abone gruplarına göre ortalama su birim fiyatına bakıldığında Türkiye’de il geneli ortalamasında en ucuz su ücret tarifesine sahip olan Su ve Kanalizasyon İdaresi.

2-) Manisa il genelinde suyun yarısını köy ve beldelerdeki abonelerimiz kullanmaktadır. Bildiğimiz üzere köylerde su bedeli en düşük tarifenin 4’te 1’i beldelerde ise yarısıdır.

3-) MASKİ Genel Müdürlüğünün 2021 yılı Kasım ayında oybirliğiyle alınan kararla 605 milyon lira gelir, 255 milyon lira borçlanma, 860 milyon liralık gider bütçesi ise Meclis’te kabul edildi. Bu 860 milyonluk bütçenin şu an 400 milyondan fazlası sadece elektrik giderine harcandı.

4-Manisa’da barajımız yok. Bunun sonucunda tüm içme suyu ihtiyacımızı yeraltı sularından karşılıyoruz. 300-400 metrelere kadar inmemize rağmen su bulamadığımız yerler oluyor. Bu da elektrik ve diğer giderlerimizi büyük oranda artırıyor. Bunu hiç mi düşünemiyorsunuz!

Sonuç olarak; Manisa’yı bilmiyor, ülke gündemini takip etmiyor, Manisa’yı konuşmuyorsunuz. Kendi içinizdeki kısır döngüde çamur at izi kalsın düsturunuzla vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorsunuz.

MHP’nin Üretken Belediyecilik şiarının en güzide örneklerinde biri olan Manisa’da 3 dönemdir yapılan hizmetleri görmezden geliyor, at gözlüklerinizle ülke gündemini takip etmeye devam ediyorsunuz.

Biz, size inat, 17 ilçemizdeki refah seviyesini yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sizi biliyoruz;

‘Siz, Manisalıları kandırmaya çalışmaya, biz, halkın yanında olmaya, Manisa’nın kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: Onur Yılmaz