Daha önce çeşitli konularda karşı karşıya gelen MHP ile İYİ Parti Şehzadeler ilçe başkanları, bu kez de Karaağaçlı Mahalle mezarlığı nedeniyle söz düellosuna girişti. Birkaç gün önce İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni suçlayarak mezarlığa bakım yapılmadığını iddia etti. İYİ Partili Çelik’in ortaya attığı bu iddialara MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten’den geldi.

MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni savunan Özten, “İP’in Şehzadeler İlçe Başkanı, Büyükşehir Belediyemizin 17 ilçemizde planlı, programlı ve hemşehrilerimizin ihtiyacı olan çalışmalarına kulp bulamamış olacak ki, Karaağaçlı Mahalle Mezarlığı’nda duvardan düşen taş önünde poz vererek, karalamaya çalışmış. Şehirden uzak, ilçeden uzak, çalışmalardan uzak ve bilgiden yoksun olan Sayın İlçe Başkanına mezarlık bakım ve onarım çalışmalarındaki Büyükşehir Belediyemizin hassasiyetle sürdürdüğü çalışmaları anlatmak için kendisini Mezarlıklar Dairesi Başkanlığımızda çay içmeye davet ediyorum. Sayın İP İlçe Başkanı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, kanunların açıkça belirttiği yetkiler kapsamında çalışmalarını 17 ilçede 2 bin 443 mezarlığın bakımını, onarımını, temizliğini, yabani ot ilaçlamasını aksaksız bir şekilde yerine getirmektedir. Bununla da bitmiyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız da köyden mahalleye dönen bölgeler başta olmak üzere mezarlıkların güvenliğinin sağlanması amacıyla himaye tel çit çalışması yürütüyor. Ölümüze de dirimize de saygı anlayışıyla yürüttüğümüz bu çalışmaları görmezden gelmek, yokmuş gibi davranmak tam da size yakışan bir anlayış. Bu bizi şaşırtmadı.” dedi.

“İDDİALARIN TÜMÜ YALAN”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bütün alanlarda olduğu gibi mezarlıklarda da çalışmalarını aksatmadan yaptığına dikkat çeken Özten, açıklamasına şöyle devam etti: “Kaderine terk edildi diye siyasi şov yaptığınız Karağaçlı Mahallemizin mezarlığında, yalnızca bu yıl kaç kere çalışma yapıldığını öğrenmek ister misin Sayın İlçe Başkanı? Tam 14 kez. Bu çalışmalar mıntıka temizliği, yabani ot ilaçlaması, fırtına sonrası zarar gören ağaçların kesimi, ağaç budama çalışmaları, ot temizliği, bayrak direğinin onarılması ve ip takılması gibi sayısız çalışma yapılmış. Hadi belediyemizi siyasi olarak karaladınız. Orada emek veren işçi kardeşlerimizin emeğini hiçe saymak hadsizliğine nasıl düştünüz? Mezarlık kapısı ile ilgili iddialarınız bile külliyen yalan. İki kanatlı demir kapıdan bir kanadın çalındığını ilgili dairemiz tespit etmiş ve onarımı için ivedilikle çalışma başlatmıştır.  Etrafı duvarla örülü ve güvenliği olan mahallemizin mezarlığının bir taş sökülmesi önünde ağzınızın suyu akarak poz vermişsiniz. Fotoğrafta gösterdiğiniz o oyuk incelendiğinde genel bir deformasyon olmadığı, art niyetli bir sökülme olduğunu görüyoruz. Siz mi söktünüz demek istemiyorum ama anlayışınız doğrultusunda baktığımızda bundan şüphe duymamak da elde değil.”

MHP’li Özten, açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı: “Sözün özü, bizler Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili tüm dairelerimizle hemşehrilerimize en güzel hizmetleri götürüyoruz ve götürmeye devam edeceğiz. Hazımsızlığınız gözünüzü kör etmesin. Mezarlıklar Dairesi Başkanımızın Karaağaçlı Mahalle Muhtarımızla sürekli istişarede olduğunu, bizzat mahallemize giderek mezarlığı muhtarımızla birlikte gezdiğini ve sürekli istişare halinde olduğunu da belirtmek istiyorum. Hadi belediyemizi görmezden geldiniz, sormadınız. Muhtarımızla konuşmak da mı aklınıza gelmedi? İP’liğinizi pazara çıkarmaya devam edeceğimizi vurguluyor, ölülerimiz üzerinden yapmaya çalıştığınız siyasetin, vatandaşımız nezdinde karşılığı olmadığının altını çiziyorum. Yaptığınız bu ucuz siyaset anlayışınızın takdirini, Şehzadeler’de yaşayan değerli vatandaşlarımıza ve Manisa kamuoyuna bırakıyorum.” HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz