Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde trafik problemi olduğunu öne süren İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik’in açıklamalarına yanıt Milliyetçi Hareket Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten’den geldi.

MHP’li Özten, İYİ Partili Çelik’in ortaya koyduğu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Türkiye’nin her bölgesinde benzer manzaraların yaşandığını öne sürdü.

MHP’li Özten, “İYİ Parti’nin Şehzadeler İlçe Başkanı tarafından bugün yerel bir gazeteye yaptığı açıklamaları hayretle okuduk. Özetle sayın ilçe başkanı, Şehzadeler ilçemizde trafiğin felç olduğunu, Büyükşehir Belediyemizle Şehzadeler Belediyemizin bu konuda hiçbir şey yapmadığını iddia ediyordu. Yalnızca konuşmak amacıyla siyaset yapılmayacağını öğrenememiş olsalar gerek ki, bu açıklamaları da hayretle okuduk. Manisa genelinde yaya yollarının, trafik işaretlerinin, yolların asfaltlanmasının belediyelerin görevinde olduğu herkes tarafından bilinmekte. Belediyelerimiz de bu görevlerini layıkıyla yerine getirmektedir. Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen akıllı kavşak sistemiyle trafiğin yoğun olduğu şeritlere trafik akışını rahatlatmak amacıyla öncelik sağlanması gibi. Hız kesicilerin hangi noktalara yapılması gerektiği, nerelere trafik işaret ve işaretçilerin konulması gibi konular da UKOME kararıyla hayata geçmektedir. Herhalde sayın ilçe başkanı bundan da bihaber olmalı ki, böyle bilgisizlikle dolu bir açıklama yapsın.” ifadeleriyle İYİ Partili Çelik’i hedef aldı.

İYİ Partili Çelik’in boş yollarda poz verdiğini söyleyen MHP’li Şener Özten, “İşin başka bir ilginç tarafı da sayın ilçe başkanı trafiğin felç olduğunu iddia ediyor ancak boş yollarda poz veriyor, Trafik Polisinin olduğu yerden fotoğraf kullanıyor. Tren garı kavşağında trafik polisinin görev yaptığı fotoğraf karesi ise işlerin ne kadar doğru yürüdüğünü gösteriyor. Sayın ilçe başkanı beyefendiye hatırlatmakta fayda var. Şehir içi trafiğin akışı noktasında görev Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Polislerimizindir. Büyükşehir Belediyemize bağlı Trafik Zabıtalarımız da polislerimize yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu akışın sağlıklı bir şekilde olması noktasındaki trafik lambası, yol çizgileri ve benzeri çalışmalar da belediyelerimizin görevidir. İlkokul çağındaki çocuklarımız dahi bunları bilirken, sayın ilçe başkanı Türkiye’nin hiçbir yerinde okul saatlerinde veya iş çıkışı saatlerde trafiğin olmadığını düşünerek böylesine akıl dışı bir açıklama yapmıştır. Sayın ilçe başkanı rahat olsun. Belediyelerimiz de emniyetimiz de üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmekte, vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için çalışmaktadır. Zaten ilçe başkanının basına verdiği pozlarda da bunu görmek mümkündür. Siyasetin sadece konuşmaktan ibaret olmadığını kendisine hatırlatıyor, Cumhur İttifakı’nın yıllardır yaptığı gibi proje ve hizmet üretmek olduğunu da bilmesini istiyoruz.” ifadeleriyle açıklamasına son verdi.  HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz