Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ekim Ayı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda meclise iki önerge verdi… Başkan Ergün, kendisine ait olan ve Mimar Sinan Bulvarı’na cephe veren parsellerin imar planlarına ilişkin önerge verdi. Başkan Ergün ayrıca ekoturizm amaçlı imar plan düzenlemesi yapılan Karakoca Mahallesi’nin imar planlarının yeniden görüşülmesi ve kanun, yönetmelik, üst ölçekli plan veya kurum görüşlerine aykırılık tespit edilmesi durumunda imar planlarının iptal edilmesi için önergesini meclise sundu.

CHP TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP’li Büyükşehir belediye Meclis üyeleri Bülent Mersinli ve Yenal Yıldırım, Büyükşehir Meclisinden oybirliği ile geçen önergelerin ardından açıklama yaparak eleştirilerde bulundu.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, yaşanan gelişmeyle ilgili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e imar planlarıyla ilgili rahatsızlık varsa hukuka başvurulması gerektiğini söylemişti.

Aynı toplantıda CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP’li Büyükşehir belediye Meclis üyeleri Bülent Mersinli ve Yenal Yıldırım da söz alarak eleştiri oklarını Cengiz Ergün ve Büyükşehir Belediyesine yöneltmişti.

“OYBİRLİĞİ İLE KABUL ET, SONRA ŞOVA DÖK”

MHP Manisa İl Başkanı Murat Öner ise tartışmalara dahil olarak CHP’nin söz konusu önergeleri mecliste kabul edip ertesi gün şov yaptığını öne sürerek, “CHP, yine bizleri şaşırtmadı ve meclis toplantısının ertesi günü işi şova döken tavır ve açıklamalarıyla kamuoyunu meşgul etmeye başladı. Semih Balaban, Yalçın Arcak, Bülent Mersinli ve Yenal Yıldırım’dan oluşan ‘müthiş’ dörtlü, Büyükşehir Belediye Başkanımızın meclise verdiği önerge oybirliğiyle kabul edildikten sonra, açıklama yaptı. Bir kere de şaşırtın ve meclis üyelerinizle aynı doğrultuda ilerleyin diyeceğim ama bu beklentimiz biraz yüksek bir beklenti olur, bunun da farkındayız. Açıklamayı 4 kişi yapmışsınız, biz sizin en az 6 kişi olmanızı beklerdik. Masa altındaki hariç... Sayın Balaban, Ali Cengiz oyunlarını, perde arkası, masa altı  iş çevirmeyi siz iyi bilirsiniz. Kişi kendinden bilir işi sözünün ışığında attığınız iftiralar ve iddiaları sizlere aynen iade ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın kimyasının bozulduğunu söylemişsiniz ama bu işte bir yanlışlık var. 3 dönemdir Manisa burçlarında Üç Hilali şerefle dalgalandıran bizler ve Sayın Başkanımız, hepinizin kimyasını bozduk, sadece kimyanız değil biyolojiniz de bozuldu, ayarlarınızla oynadık. Bu yüzden olsa gerek, biriniz Hafız oluyor, diğeriniz Kuran-ı Kerim dersleri için çağ dışı diyor, Hafız olan içki kadehleri ile poz veriyor, Türban bir metrekarelik bez parçası diyor, hafız olan ateizm temelinde kurulmuş terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarıyla işbirliği ve ittifak yapıyor. Ne aşağısı dikiş tutuyor, ne yukarısı. Yalama olmuş hepsi meclis üyeleriniz farklı, ilçe başkanlarınız farklı, siz farklı konuşuyorsunuz. Şunu unutmayın ki sesler belli bir ahenkte çıkarsa insana huzur verir. Bunun aksi olursa kakofoni olur ki, bu da kulak tırmalar.” açıklamalarında bulundu.

MECLİS ÜYELERİNE YÜKLENDİ

CHP Büyükşehir Meclis üyeleri Bülent Mersinli ve Yenal Yıldırım’a yüklenen MHP’li Öner,”Meclis üyelerine de iki çift lafım var. Önergenin mevzuata aykırı olduğunu iddia ediyorsunuz ancak mecliste bunu dillendirmeyip oybirliğiyle kabul ediyorsunuz! Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur?  Sizi oraya oylarıyla getiren seçmenlerinizin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Mecliste beyniniz uyku moduna mı geçiyor? Zannediyorum, partiniz gibi sizler de birilerinin kuklası olmayı tercih etmişsiniz. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri görmek için siz nereye gidiyorsunuz?  Manisa, Milliyetçi Hareket Partimizin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 dönemdir üretken belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor. Şehrimizin sorunlarının üzerine giden, çevreci yatırımlarıyla tüm Türkiye’ye örnek olan, altyapı yatırımlarıyla gelecek nesillere daha sağlıklı bir şehir inşa eden, sosyal projeleriyle ödüller sahibi olan Belediyemiz ve onun kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanı,  Halka hizmet Hakka hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.

“KİMSEDE SORU İŞARETİ KALMASIN”

Başkan Ergün’ün kimsenin aklında soru işareti kalmaması için meclise önergeler sunduğunu dile getiren MHP’li Öner, “Bulunduğu siyasi konum nedeniyle kendisine ait arsa üzerinden yaptığınız kirli ve gerçek dışı siyaset üzerine Sayın Başkanımız, hiç kimsenin kafasında soru işareti kalmasın diye meclise önerge sunmuş; Büyükşehir Belediye meclisinde OYBİRLİĞİ ile kabul edilen hem nazım imar planı hem de uygulama imar planının yeniden Büyükşehir Belediye Meclisinde incelenmesi, eğer kanun, yönetmelik, üst ölçekli plan veya kurum görüşlerine aykırılık varsa imar planının iptal edilmesini istemiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün meclise sunduğu iki önerge de oybirliğiyle gündeme alındı. Şimdi, bizler sizin ne olduğunuzu biliyoruz da, vatandaşlarımız yaptıklarınızın ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyor. “Kendi meclis üyenizin onayladığı maddeyi hemen ertesi gün bir ilçe başkanı bağıra bağıra yanlış olduğunu savunuyor” Bu yaptığınız açıklamalar ve bağırmalar kendi meclis üyelerinizi yetersiz bulmanızdan mı kaynaklanıyor? Kendi meclis üyelerinizi yetersiz ve bilgisiz buluyorsanız niye adaylığınızı koymadınız? Madem bu kadar “bilgilisin”,  imar planları onaylanırken sen salıncakta mı sallanıyordun? Her şeye bir kanaatin var. Herhalde buna da vardır. Kanaatince yargılıyorsun, kanaatince Manisalı hemşerilerimizin vicdanına hapsediyorsun, hakim oluyorsun, savcı oluyorsun.” dedi.

“EZE EZE GÖSTERECEĞİZ”

2023 seçimlerinde ezici bir başarı göstereceklerini söyleyen MHP’li Öner, “Cumhur İttifakı, halkına hizmetkar, Cumhuriyet’ine sahip çıkan, ülkesine sevdalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. MHP olarak satılmış çakma anket firmalarının oyunlarını boza boza geliyoruz. Bağırsanız da çağırsanız da hoplasanız da zıplasanız da halkımız zillet ittifakına prim vermeyecektir. 2023 Haziran seçimlerinde 6+1 yuvarlak masa etrafında toplanan zillet ittifakı avanelerine de eze eze göstereceğiz.” sözleriyle açıklamasına son verdi.  KULİS

Editör: Onur Yılmaz