Ligin ilk yarısının son haftasında 4 büyüklerde arıza yok. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon’dan sonra Fenerbahçe de Kadıköy’de güle oynaya Kayserispor’u yendi. Dünya çapındaki yıldızı Mesut Özil’e Fenerbahçe’ye hoş geldin partisi sundu. Maçı tribünden izleyen Mesut’a sahadaki futbolcular biz sensiz de şık paslarla goller atmasını bilirizden örnekler sundu. Gerçekten Fenerbahçe ligde tutunmak için hamle üstüne hamle yapan Kayserispor karşısında yürüyerek Thiam, Samatta ve Cisse’nin golleri ile yenerek Başkan Ali Koç ve taraftarlarını mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün de bu hafta keyfi yerinde olur diyorum. Diyorum da Başkan Ergün’ün hayali Manisa FK’nın bu sezon sonu üst lige çıkmasını çok istiyor.

Fenerbahçe şöyle oynadı böyle oynadı diye yazmayacağım. Çünkü kanarya Allah var Kadıköy’de güzel öttü. Oyunun hakimiyeti maç boyunca Fenerbahçe’deydi. Attığı goller estetik açısından mükemmeldi. Düne kadar ite kaka galibiyetler alan, oynadığı futbolu beğenilmeyen Fenerbahçe’ye dünya yıldızı Mesut Özil’in gelişi kadroda yer alan futbolcuları canlandırmış. Rekabetin olduğu yerde hayat vardır. Fenerbahçe ilk yarıyı 42 puanla Beşiktaş’ın ardından ikinci bitirmesi şampiyonluk yarışının ikinci yarısının ne kadar çekişmeli ve zorlu geçeceğinin sinyallerini veriyor. Ah kör olası koronavirüs olmasa tribünler taraftarlarla dolu olsa Mesut’lu Fenerbahçe’nin coşkusunun doruğa ulaşacağı inancındayım. Belki Nisan veya ligin son haftalarında aşı ile problemleri çözersek tribünlerde belli seyirciler yerlerini alır.

MESUT GÖSTERİ İMZASINI BUGÜN ATACAK

Fenerbahçe’nin yeni yıldızı Mesut Özil, Kayseri maçını locadan izledi. Kulüp Mesut’un alacağı ücreti KAP’a bildirdi. Arsenal Kulübüne, sportif başarılara bağlı olarak bu transfer için 1 milyon 750 bin Euro ödeyeceğini bildirdi. Mesut’a da 2020-21 sezonu için herhangi bir ödeme yapılmayacağı üç sezonun her biri için 3 milyon Euro garanti ücret ve toplamda 550 bin Euro imza parası alacağı açıklandı. Bugün Faruk Ilgaz Tesislerinde Fenerbahçe Kulübü saat 15.00’da Mesut Özil’i medya karşısında gösteri imzası attıracak. Ben yıllardır Fenerbahçe Kulübünün zor anlar yaşadığı anda transfer şovları yaptıklarına canlı şahidim. Cemil Turan’dan tutun da Tanju Çolak’a kadar süreçte Fenerbahçe Kulübü parayı basmış istediği futbolcuları alarak Galatasaray ve Beşiktaş’a “En büyük benim” imajını vermeye çalışmıştır. Son örnek de Mesut Özil olmuştur.

İRFAN CAN OLAYI

Galatasaray’ın almak için çok istediği Başakşehirli İrfan Can için Fenerbahçe’nin devreye girdiğini öğreniyoruz. Fenerbahçe Kulübü, Başakşehir Kulübüne mektup göndererek İrfan Can’a talip olduklarını dile getirerek 5 milyon Euro artı Deniz Türüç’ü ve Serdar Aziz’i vermeye hazır olduklarını bildirmeleri Başakşehir ile Galatasaray arasında süren İrfan Can görüşmelerini ateş gibi bir pazarlığa çevirdi. Fenerbahçe isterse İrfan Can’ı basar parayı alır mı alır. Fenerbahçe bu. Ancak Levent Tüzemen’in dediği gibi Fenerbahçe’nin İrfan Can’a ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Mesut Özil, Pelkas, Ozan, Mert Hakan ve Sosa’nın olduğu Fenerbahçe takımında Başkan Ali Koç Galatasaray’ın güçlenmesini önlemek ve mutlak şampiyon olmak için İrfan Can’ı alabilir ama ben böyle bir şeyin olacağını bugüne göre düşünmüyorum. Çünkü futbolcu İrfan Can “Ben Galatasaray’da oynamak istiyorum” diye Başakşehir Başkanına söylediği spor basınına yansıdı. Başakşehir CEO’su Mustafa Eröğüt “Fenerbahçe İrfan Can ile ilgilendiklerini tarafımıza iletti. Henüz resmi teklif yok. Görüşme gerçekleştireceğiz. Galatasaray’a da İrfan Can için tekliflerimizi ilettik görüşmelerimiz sürüyor” diyor. Bu durumda tek amaçları Fenerbahçe’nin İrfan Can’ın fiyatını yükseltmek. Galatasaray’a pahalıya mal etmek. Ben olsam onur meselesi yapmam. Galatasaray Kulübü olarak pazarlıktan çekilirim. İrfan Can’ı kim alırsa alsın derim. Ancak Fatih Terim ve yönetim Galatasaray’da oynamak isteyen İrfan Can’a “Ne pahasına olursa olsun seni alacağız” sözü vermişlerse ona bir şey diyemem. Fenerbahçe bunu hep yapıyor. Geçen sezon Sivassporlu Mert Hakan’da bunu gördük. Transfer pazarlıklarında son 24 saatte çok önemlidir. Tekrar ediyorum. Amaç İrfan Can’ın fiyatını arttırmak değilse Başkan Ali Koç dünya yıldızı Mesut’tan sonra Başakşehir’in yıldızı İrfan Can’a Fenerbahçe’ye alır. Gerisi hikaye. Hıncal Uluç usta dünkü köşesinde abisi hocam Öcal Uluç’un “Fener neden olmuyor” yazısını köşesine almış. Ben de köşeme aktarıyorum.