Manisaspor'un hiç ortası yok. Ya dip yapıyor ya tavan. Ümraniye ve Eskişehir galibiyetleri sonrası iki haftadır aldığı mağlubiyetler ile sesi soluğa kesilen siyah-beyazlılar kelimenin tam anlamıyla Bandırmaspor'a patladı. Ateş hattındaki rakibine gole boğan Manisaspor tribünde olan bizleri tek kelimeyle mest etti. Ateş hattındaki rakibine nefes aldırmayan Manisaspor ilk 35 dakikada 5 gol buldu. Dile kolay 5 gol. Adeta Tarzan fırtınası esiyordu. Bu sonuca ve oyuna şapka çıkarıldı hakikaten.
‘SAVAŞ'ARAK KAZANDIK
Galibiyetin şifresine gelecek olursak bir kere Savaş Yılmaz'ın maçın başında attığı gol tam anlamıyla maçın kilidi açan gol oldu. Bu gol sonrası Bandırmaspor arkada boşluklar vermeye başladı. Bana göre savunma arkasına yapılan koşularI baz alırsak Manisaspor bu kategoride ligin zirvesinde olduğunu düşünüyorum. Öndeki İsmail, Gökhan, Bahattin 3'lüSÜ süratli oyun yapısı ile savunma arkasına çabuk sarkabiliyorlar. Yani Manisaspor savunma arkasında boşluk bulursa affetmiyor. Bu maçta böyle oldu. Bandırma açıldıkça biz pozisyon bulduk. Özellikle İsmail Haktan bir yılan sinsiliği ile Bandırma savunmasının arkasına koşular yapıp pozisyon buldu. Tablo böyle olunca zor gözüken maçta kolay bir galibiyet aldık. Maçın yıldızı 3 gol atan İsmail Haktan Odabaşı. Ama Savaş Yılmaz'ın orta sahaya montesi de bana göre çok önemli. Savaş Yılmaz orta sahanın direncini artırınca hem Manisaspor defansı rahat etti hem de Metin Yüksel'in üstünden yük kalkmış oldu. Tabi skor üstünlüğünü ilk yarıda eline geçiren Manisaspor ikinci ayağa paslar ile oyunu tutmayı bildi ve 6-2 gibi müthiş bir sonuç ortaya çıktı.
TAŞLAR YERİNE OTURDU
Peki iki haftadır galibiyet yüzü göremeyen siyah-beyazlılarda ne değişti dersek bence taşlar yerine oturdu. Sait Hoca macera aramayı bırakıp Savaş Yılmaz ile oyuna başladı. Savaş oyunun iki yönünü de iyi oynadı. Direnci artan Manisaspor önde daha rahat pozisyon bulmaya başladı. Kısacası eldeki oyunculara göre çıkabilecek en iyi on bir sahadaydı. Bana göre bu takım sakatlık ve cezalılar dışında bozulmamalı. Manisaspor bu on bir üzerinden planlarını yapmalı. Açık konuşalım Perovic bu düzenin dışında kalıyor. Perovic bana göre kenardan gelecek hamle oyuncusu olur. Aynı şekilde Bilal Sebahi sonradan oyuna girer. Yani Manisaspor birinci planı Bilal Sebahive Perovic olmamalı. Fahri'nin sergilediği performans sonrası Mikic ne sağ bek oynar ne de stoper. Çünkü fizik olarak yetersiz. Daha önceki haftalar Sait hoca bu yeni transferi monte etmek için maceralara girdi. Ama artık bu sevdadan vazgeçmeli. Bu on bir ile önümüz aydınlık olur.
SADECE BİR ADIM ATILDI
Manisaspor'un farklı sonucu bizleri sevince boğarken şunu da unutmayalım. Daha lig bitmedi. Ligde kalma yolunda çok önemli bir adım atıldı sadece. Eskişehirspor maçı sonrası yaşanan rehavet siyah-beyazlıların iki haftasını heba etti. Bu yüzden ciddiyet içinde yolumuza devam etmeliyiz. Bu oyun ve bu kadro bana çok ümit verdi. Alınacak seri galibiyetler Manisaspor'u farklı noktalara taşıyabilir.