Manisa Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde kongre heyecanı yaşandı. Kooperatifin uzun yıllardır başkanlığını yürüten Recep Çınar, tekrar göreve seçildi. Kongrede konuşan Başkan Çınar, “1000 kooperatif var ve biz Manisa olarak 8’inci sıradayız plasman hacmi bakımından. 500 milyon TL’lik bir plasman hacmimiz var. Bu rakam Manisa için takdire şayan. Esnafın nabzını güzel tutmak suretiyle bugünlere geldik. Takip oranlarımız yüzde 10 seviyelerinde. Bu başarı esnafımızın. Krediyi alan esnafımız borcunu zamanında ödüyor.” ifadelerini kullandı.

Burhan AKDEMİR

Manisa’da uzun yıllardır Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığını yürüten Recep Çınar, yapılan son kongrede de güven tazeleyerek başkanlığa seçildi. Kooperatifin seçimli genel kurulu, Küçük Sanayi Sitesi içinde bulunan Esnaf Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Kongrenin Divan Başkanlığı görevini 22. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanvekili görevinde de bulunan, Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Fatih Çataldere yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede söz alan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Recep Çınar, kurumun faaliyetlerinden bahsetti. Pandemi döneminde esnafın zor günler yaşadığını ifade eden Başkan Çınar, “Kongremizi bile açık havada yapmak zorunda kaldık o dönemde. Çok şükür kötü günler geride kaldı. O dönemde 3 yıllığına seçilmiştim. Ancak seçimler 4 yılda bir yapılacak. Bugün de 4 yıllığına başkanlık seçimi yapılacak. 2 yıl sonra da mali kongre yapılacak.” dedi.

Çınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomideki birtakım sıkıntıları yaşadık. Hep beraber yaşadık. Bazı esnafımız bunu daha ciddi şekilde yaşadı. Ancak yine de ayağa kalkmasını bildiler. Devletimizin, hükümetimizin almış olduğu tedbirler bizi mutlu etti. 92 milyar TL’lik plasman hacmimiz vardı. Cumhurbaşkanımız 100 milyar TL daha destek sağladı. 70 yılda 92 milyar TL alırken bir anda 100 milyar TL daha arttı. Bunun sonucunda talep patlaması yaşandı. Şartları taşıyan ortaklarımız kredi kullandı. Herkesin müracaatını aldık ve sıraya koyduk. Son olarak 50 milyar TL daha artışa gidildi. Bizdeki rakamla birlikte 242 milyar TL’ye çıkmış oldu bu rakam. Çok iyi bir rakam esnaf açısından. Kredi limiti 500 milyar TL’ye kadar çıkarıldı. Faiz 9.5’ten 7.5’e düşürüldü. Kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bizleri açıkta, sıkıntıda bırakmadı. Esnafımıza destek oldu, sağ olsunlar var olsunlar.”

MANİSA’NIN 500 MİLYON TL’LİK PLASMAN HACMİ VAR

Manisa’nın, esnaf kefalet kooperatifi olarak iyi bir konumda olduğuna vurgu yapan Çınar, “Manisa’mız da bu anlamda çok iyi konumda. Aşağı yukarı 1000 kooperatif var ve biz Manisa olarak 8’inci sıradayız plasman hacmi bakımından. 500 milyon TL’lik bir plasman hacmimiz var. Bu gerçekten Manisa için takdire şayan bir rakam. Ben bile beklemiyordum. Allah önümüzdeki zaman dilimi içinde başarılı çalışmaların ileri gitmesini nasip etsin. Sizlerin desteğiyle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Şu anda 3 bin 775 esnafımız bizden kredi kullandı. Mevduat hesaplarımızda bugüne kadar 34 milyon TL’yi aştık ve Türkiye genelinde 4’üncü sıradayız. Sağlıklı çalışarak, esnafın nabzını güzel tutmak suretiyle bugünlere geldik. Takip oranlarımız yüzde 10 seviyelerinde. Bu başarı esnafımızın. Krediyi alan esnafımız zamanında ödüyor.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çınar’ın konuşmasının ardından kongre gündemindeki diğer maddelere geçildi. Yönetim kurulu, denetim kurulu ve bölge birliği temsilcilerinin seçimi, açık oylama usulü ile yapıldı. Oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, kooperatifin Yönetim Kurulu Recep Çınar, Destan Bulgay, Salih Karaağaç, Mehmet Üzen ve Zeki Apak’tan oluştu. Denem Kurulu’nda, Fevzi Açıkel ve Bayram Şen yer aldı. Bölge Birliği Temsilcileri ise Recep Çınar, Destan Bulgay, Salih Karaağaç, Mehmet Üzen ve Zeki Apak oldu.

Seçimin ardından Başkan Çınar, tekrar kürsüye gelerek ortaklara teşekkür ederken, çalışmalarına aynı şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Editör: Onur Yılmaz