Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, ekonomide ivme kaybı gerekçesiyle politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 12'den yüzde 10,50'ye çekilmişti.

Yurt içinde, bugün gözler TCMB'nin faiz kararına çevrildi.

Merkez Bankası'nın bugün saat 14.00'te açıklanacak faiz kararı ile ilgili yapılan anketlerin tahmini yüzde 9 oldu.

AA FİNANS'IN ANKETİ SONUCUNA GÖRE, FAİZİN YÜZDE 9'A İNMESİ BEKLENİYOR

AA Finans'ın, bugün gerçekleştirilecek TCMB'nin PPK toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini düşürmeye devam etmesini bekliyor. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9'a indirilmesini bekliyor.

İKİ EKONOMİSTTEN 100 VE 125 BAZ PUAN İNER YORUMU GELDİ

Ekonomistlerden biri 100 baz puanlık ve biri de 125 baz puanlık indirim öngörürken, yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.

REUTERS ANKETİNE KATILAN EKONOMİSTLERİN TAMAMI FAİZİN YÜZDE 9'A İNECEĞİ GÖRÜŞÜNDE

Reuters anketine katılan 14 ekonomistin tamamı Kasım ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizlerin 150 baz puan indirileceği görüşünde. Katılımcıların tahminlerinin büyük çoğunluğuna göre, TCMB bir haftalık repo faizindeki aylardır devam eden indirim döngüsünü sonlandıracak ve yılı yüzde 9 faiz ile tamamlayacak.

FAİZ İNDİRİM DÖNGÜSÜ TAMAMLANACAK

Merkez Bankası'nın kasım ayındaki toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıl sonunda tek hane sinyaline paralel politika faizini yüzde 9'a çekmesi ve bu yıl için gevşeme döngüsünü tamamlaması bekleniyor. AA 

Editör: Onur Yılmaz