İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararı sonrasında 6'lı masada başlayan siyasi oyunlar ve tartışma büyüyerek devam ediyor.

Karar çıktığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da bulunması ve Meral Akşener'in İmamoğlu ile miting yapması muhalefeti karıştırdı.

Kılıçdaroğlu'nun "Bir parti başka bir partinin iç işlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır." ifadeleri üzerine Akşener sessizliğini bozdu.

İYİ Parti lideri Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Başka partinin iç işine karışmamalı" sözlerine "Böyle bir durum yok. Benim söylediğim adaylık tespiti, o tespit konusunda herkes hür ve bağımsız" yanıtını verdi

Akşener şöyle konuştu:

“Bu beni ve arkadaşlarımı incitse bile kenara koyduk. Sayın Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerle yaptığı toplantıda sorulan soru aslında Sayın Kılıçdaroğlu'na söylediğim ve kamuoyu ile paylaştığım bir söz. Sayın Kılıçdaroğlu da içişlerine karışmakla ilgili bir söz söyledi. Burada içişlerine karışmak yok. 6'lı masa toplandı ve Cumhurbaşkanı adaylığı liderlere bırakıldı. Sayın Kılıçdaroğlu'na şunu görevden alın şuraya koyun dersem bu içişlere karışmak olur. Aday tespiti konusunda herkes hür ve bağımsız.”

Fox TV'de Çalar Saat programına katılan Akşener, İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

"İZİN ALMAK İÇİN ARADI DİYENLERİ FENA ÇARPARIM"

"Ben o gün Kılıçdaroğlu'nu aradım, telefonu kapalıydı" diyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Yanlış anlaşılmasın izin falan almaya aramadım ha... Öyle bir durum yok. Sadece orada gövde gösterisi yapmak istedik. Söyleyene de çok fena çarparım yani. Mersin hariç diğer tüm belediye başkanlarını CHP ve İyi Parti'nin çalışmaları sonucu seçildi. Dolayısıyla biz, bu arkadaşlarımızın iyi yaptığı şeylerden de sorumluyuz, kötü yaptığı şeylerle de. O kadar büyük saygısızlıklar gördüm ki bu süre içerisinde, o çok ayıp bir şeydi. Kendi seçtirdiğim belediye başkanı için kimden izin alacağım, öyle bir durumumuz yok. CHP üyesi olarak seçilebilirler ama onların sorumlulukları bize ait. "

Editör: Onur Yılmaz