Yaz aylarında mahallede yapılan tarımsal sulama nedeniyle suyun yetersiz geldiği ifade edilerek MASKİ’nin içme suyu temin etmekle sorumlu olduğu belirtildi. İdare tarafından yine de su yetersizliğine çözüm üretecek çalışmalara başlandığı belirtilerek vatandaşlardan içme suyuyla tarımsal sulama yapmaması istendi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, siyasi bir partinin Yunusemre İlçe Başkanı tarafından Çamlıca Mahallesinde yaptığı açıklamalara cevap verdi. MASKİ tarafından yapılan açıklamada, “Açıklamayı yapan İlçe Başkanının belirttiği gibi MASKİ’ye yazılı bir müracaatı veya ziyareti olmamıştır. Biz, İdare olarak Çamlıca Mahallemize ihtiyacından fazla su temin etmekteyiz. Ancak yaz aylarında maalesef ki tarımsal sulamanın yoğun olarak yapıldığı dönemdeki su tüketimi, sulamanın yapılmadığı kış dönemine göre büyük artış göstermektedir. Örnek verecek olursak; Şubat ayında Çamlıca Mahallesindeki su tüketimi 1.863 metreküp olmakla birlikte Temmuz ayı tüketimine baktığımızda bu rakamın 9.434 metreküpe çıktığı görmekteyiz. İçme suyunun amacı dışındaki kullanımı Çamlıca Mahallemizin üst kotlarında özellikle yaz aylarında zaman zaman suyun yetersiz gelmesine neden olmaktadır. Ayrıca mahallemizin büyük kesiminde sürekli su mevcut olup, sulamanın ve nüfusun yoğun olduğu hafta sonları en üst kotlardaki hanelerde sorun yaşandığı tespit edilmiştir. Yine örnek verecek olursak temmuz ayında Çamlıca mahallemizde ikamet eden bazı vatandaşlarımızın içme suyu tüketimleri 135, 126 ve 118 metreküp olarak görülmektedir. Buda demektir ki bu ve bunun gibi vatandaşlarımız içme suyunu tarımsal sulamada kullanmaktadır. MASKİ olarak il genelinde içme suyu temin etmekle yükümlüyüz. Bu noktada da yaptığımız hizmet ve yatırımlar ortadadır. Ayrıca siyasi parti temsilcisinin iddialarında içme suyu altyapısının eski olduğu söylenmekte olup, aksine 101 Mahalle Projemiz kapsamında Çamlıca Mahallemizin alt ve üstyapısını yeniledik. Bu sayede hanelere daha kesintisiz su ulaşmasını sağladık” denildi.

İÇME SUYU DEPOSUNDA HERHANGİ BİR SORUN YOK!

Açıklamanın devamında ise, “İçme suyu deposunun hijyenik olmadığı yönündeki beyan tamamen asılsızdır. İçme suyu deposunun bakım-onarımı yapılmış olup, vanalar, borular, bağlantı parçaları gibi aksamlar yenilendi. Mikrobiyolojik dezenfeksiyonun sağlanması için gerekli üniteler sürekli faal olarak çalıştırılmakta ve günlük kontrolleri tarafımızdan yapılmaktadır. Ayrıca, Manisa Halk Sağlığı ekiplerince düzenli periyotlarla Denetim İzlem ve Kontrol İzlemler noktasında numuneler alınmaktadır.”

YANGINA 11 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLMİŞTİR

Önceki günlerde mahallede makilik alanda çıkan yangına kısa sürede müdahale edilmediği yönündeki iddialarında tamamen asılsız olduğu belirten MASKİ yetkilileri, İtfaiye Dairesi Başkanlığının verilerine göre, “26 Temmuz’da yaşanan yangın için 112 Acil Çağrı Merkezine ilk ihbar saat 16.52’de gelmiş olup, 16.53’te ilk araç İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yola çıkmıştır. 17.03’te ilk araç Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ile müdahalede bulunulmuştur. Yangına toplamda 6 araç müdahale etmiştir. Yangına müdahale için tüm mahallelerimizde yangın hidrantları mevcut olup Çamlıca Mahallemizde de aktif olarak kullanılmaktadır. Çamlıca’da makilik alanda çıkan yangın da büyümeden kısa sürede müdahale edilip, söndürülmüştür” denildi.

MASKİ, ÇAMLICA’DA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYOR

MASKİ yetkilileri açıklamanın sonunda ise, “Biz, idare olarak Çamlıca Mahallesinde yaz aylarında tarımsal sulama nedeniyle yaşanan su sıkıntısına çözüm üretmek için gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yapıyoruz. İlimizde uzak-yakın demeksizin vatandaşlarımızın huzur ve refahı için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan içme suyunu tarımsal sulamada kullanmamalarını rica ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Onur Yılmaz