Manisa her geçen gün değişiyor, büyüyor, Türkiye’nin parlayan yıldızı olamaya devam ediyor. Tarımda ve sanayide üretmeye devam ediyor, ülkemizin ekonomisine katma değer yaratıyor. Geçen gün Valimiz Yaşar Karadeniz sosyal medya hesaplarından verdiği rakamlar ile Manisa birçok dalda Türkiye’nin birincisi durumunda olduğu tüm Türkiye ile paylaştı.

MANİSA;

33 adet Ar-Ge Merkeziyle 7. sıradadır. Nikel, titanyum, zeolit madenleri rezervinde 1. ildir. Jeotermal enerjide 2. ildir. Rüzgâr enerjisinde 4. ildir. İşsizlik oranı en düşük 3. ildir. En çok ihracat yapılan 7. ildir. Yabancı sermayeli şirket sayısında 9. ildir. İSO ilk 500’de 21 firmamız yer almaktadır. Çekirdeksiz kuru üzüm, sofralık zeytin, tütün üretiminde; traktör sayısı, kümes hayvanı varlığında 1. ildir.

Valimiz Yaşar Karadeniz verdiği rakamlar ile Manisa’nın önemine dikkat çekiyor. Peki biz Manisalılar olarak bunun ne kadar farkındayız?

BAŞKAN YILMAZ HER AKŞAM ANLATIYOR AMA ANLAYANA

Dediğim gibi küpüne sığmayan bir Manisa var. Hem tarım ve hem de sanayi şapkası bir arada. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ile hemen hemen her akşam Söğütlaltı kahvesinde oturuyoruz. Sabah Gazetesi’nin duayen Köşe Yazarı Yavuz Donat’ın tabiri ile Doğru Davut’tur Başkan Yılmaz. Manisa olup bitenleri ondan dinliyoruz. Dinledikçe biz Spil dağının gölgesinde Gediz ovasında uzanıp uymaya devam ediyoruz demeden kendimi alamıyorum. Başkan Yılmaz Manisa’ya yeni yapılacak OSB’leri üstün körü anlatıyor. Detaylara girmiyor. Detaylara girince rantçılar meydana çıkıyor. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Manisa’ya çağ atlatacak OSB’ler kuruyor bunla birlikte Manisa sanayisinde işveren ve işçi arasında yaşanan sıkıntıları çözecek bir hizmete daha imza atıyor. Manisa TSO TOBB çatısı altında arabulucuk merkezi açıyor. Başkan Mehmet Yılmaz’a ‘Maşallahın var dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyorsun’ dedim. Başkan Yılmaz sitemkâr bir tavır ile ‘Biz yapıyoruz da kimin umurunda? Herkes düşmüş kendi menfaatine. Küçük hesaplarla uğraşıyorlar. Önümüze taş koyanlar mı dersin bunlardan bize ne düşecek mi diye soran mı dersin.  Ama biz yılmadan projeleri hayta geçirmeye devam edeceğiz. Manisa iş dünyası dur durak bilmeden üretmeye, büyümeye devam ediyor. Biz de üyelerimizden aldığımız güç ile çalışmaya devam edeceğiz’ dedi. Doğru söze ne hacet. Burası Manisa. Maalesef ki herkes birbirinin kuyusunu kazıyor.

MURADİYE OSB FARK YARATIYOR

Geçen Manisa’da Ulupark’a doğru yürürken billboardlar dikkatimi çekti. Zeytindalı Kısa Film Yarışması. Daha sonra detaylarını öğrendim. Muradiye OSB sürecini en iyi bilenlerden biriyim. Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz geçmiş dönem Valimiz Ahmet Deniz ile Muradiye’de oluşan sanayi sitesinin OSB olması için çok mücadele etti.  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi AK Parti Manisa Milletvekilli, Halil abimim torunu Semra Kaplan Kıvırcık’ta, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Mustafa Varank ile yaptığı görüşmeler ile süreci hızlandırdı. Manisa’mız güzel bir OSB’ye daha kavuştu. Sanayicimiz senelerdir yaşadığı sorunları OSB statüsüne kavuşarak aşmış oldu. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Ama bu süreçte Başkan Mehmet Yılmaz büyük bir savaş verdi ve savaşı da kazanmayı bildi. Bu süreçlerden sonra Muradiye OSB yeni yönetim kurulu ile birlikte kolları sıvadı ve birçok sorunun çözümü noktasında çalışmalara başladı. Bu noktada bununla birlikte Muradiye Organize Sanayi Bölgesi, gerek sanat, gerek bilim faaliyetlerini destekleyici girişimlerde bulunuyor. Sosyal Bilimler ve Fen/Mühendislik Bilimlerindeki Sanayi, ekonomi, sosyoloji eksenindeki konularda yazılan başarılı Doktora ve Yüksek Lisans tezlerini ödüllendirme amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile ortaklaşa hareket edilen “Muradiye OSB Lisansüstü Tez Ödülleri”nin son başvuru tarihi 15 Şubat 2022 olarak belirlendi.  Savunma Sanayi, Üretimde maliyeti düşürücü projeler, Sanayi üretiminin çevreye etkisi, Çevresel faktörler, Üretim, Ür-Ge, Ar-Ge, Tasarım faaliyetlerine yönelik konular, Sürdürülebilirlik Uygulamaları, İnovasyon, Sanayileşmenin Sosyolojik Boyutları gibi sanayi, ekonomi, sosyoloji çerçevesindeki konularda yazılmış lisansüstü tezlerle başvurulabilecek ödüllerin sahipleri Mart ayı içerisinde açıklanacak.

MUOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık’ın Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nin marka değerini yükseltme gayretinin bir sonucu olan bu adıma, bir de  “Zeytindalı Kısa Film Yarışması” eklendi. Gençleri film çekmeye özendiren, çekilmiş filmlerin başarılı olanlarını tespit ederek yönetmenini şevklendirmenin amaçlandığı yarışmada, dört kategoride toplam 10 ödül dağıtılacak.  Jürisinin ünlülerden oluştuğu (ve ilerleyen günlerde isimlerin açıklanacağı) yarışmada son başvuru tarihi 25 Şubat.  Başkan Osman Kıvırcık’ı ve Yönetim Kurulunu Muradiye OSB’nin Manisa’nın yükselen markası olması yolundaki vizyonlarını takdir ediyorum.

Çalışanın elması kızarır demişler. Manisa hepimizin. Durmadan çalışmamız lazım. Çalışanı da takdir etmemiz lazım. Köstek olmamız değil.