Meteoroloji Genel Müdürlüğü MeteoUyarı sistemi üzerinden elde edilen verilere göre bugün Manisa ve ilçelerinde kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerinden saatte 40-60 kilometre, zaman zaman ise kısa süreli fırtına olarak saatte 70-80 kilometre şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Uyarının geçerli olduğu zaman aralığı ise sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arası olarak belirtildi. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.” ifadeleriyle vatandaşlara uyarılarda bulundu.

39 İLE SARI KODLU UYARI

Sarı kodla uyarılan iller şu şekilde: Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİ CİVARINDA OLACAK

Hava sıcaklığının Marmara ile doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

TEDBİR UYARISI YAPILDI

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul'un batısı) yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

Editör: Onur Yılmaz