Eczacılık mesleğinin yanında takı, fotoğraf gibi çeşitli eserlerin biriktiren Gül'ün koleksiyonları arasında çocukluğundan beri hayranı olduğu sanatçı Manço'nun eserleri de bulunuyor. Evindeki odasına kurduğu ses sistemi ile Barış Manço'nun plak ve long play eserlerini dinleyen Gül, sanatçıya olan özlemini eserleriyle gideriyor.

Barış Manço'yu çok sevdiğini belirten Gül, "Barış Manço, benim gözümde modern bir halk ozanıdır. Elimde Manço'nun nadide plakları var. Yine ilk çıkardığı 45'likler var. İlk çıkardığı 45'liği Fransa'dan buldum. Bir dinleyen olarak bunların koleksiyonunu yapmak bana çok büyük zevk veriyor. Barış Manço vefat ettiğinde çok üzüldüm. İstanbul'da cenazesine katıldım." ifadelerini kullandı.

YÖRESEL TAKILARI TOPLUYORDU

Plak ve eski fotoğraf biriktiren Mustafa Gül, anneannesinden kalan yöreye özgü düğün takılarını ilginç bulunca benzer takıların da koleksiyonunu yapmaya başladı.

Köyleri gezen, düğünleri takip eden ve çeyiz sandıklarında saklanan çoğu gümüş gelin tacı, küpe, bileklik, boyunluk, gerdanlık, köstekli cep saati, saç ve kemer tokalarını toplayan Gül, temizlik ve bakımlarını yaptığı takıları gelecek kuşaklara ulaştırmayı hedefliyor.

Takı koleksiyonu yaptığını bilen insanların kendisine ulaştığını, köylerdeki düğünleri takip etmeye çalıştığını, takıları toplamak için maddi anlamda büyük fedakarlık yaptığını dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Bu güzellikleri gelecek nesillerin de görmesini istiyorum. Çok zor bir iş, özveri gerektiriyor. Ekonomik olarak büyük bir yük getiriyor. Hayatta her şey para demek değil. Bunları korumak bana büyük bir zevk veriyor. Bu nadide eşyaların hepsi benim çocuğum gibi. Anneannemin kendi düğününde kullandığı gerdanlık yaklaşık 100 yıllık bir düğün takısı. Bu eserler benim gönlümü çaldı. Ben bunlara sahip çıkayım dedim."AA

Editör: Onur Yılmaz