Birleşik Metal-İş Sendikası, işveren sendikası MESS’e üye 5 işlemeye bağlı 11 fabrikadan 2 bin metal işçisinin 23 Ocak Pazartesi günü greve çıkacağını duyurdu.

Toplu iş sözleşmeleri için yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığı ve grev aşamasına gelindiği belirtildi.

Greve çıkılacak fabrikaların İstanbul, Manisa, Kocaeli ve Bandırma'da bulunduğunun ifade edildi.

KARAR İŞVEREN SENDİKASINA TEBLİĞ EDİLDİ

Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “MESS'le Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik, Hitachi ve Arıtaş Kriyojenik işyerlerinin 1 Eylül yürürlüklü ve 2022-2024 dönemine yönelik toplu sözleşme görüşmeleri 6 Ekim 2022 tarihlerinde başlamıştı. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı ve grev aşamasına gelindi” denildi.

Grev kararının işveren sendikası MESS'e dün (11 Ocak’ta) tebliğ edildiğini, bugün ise grev kararının tüm işyerlerine asıldığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

‘AÇLIK SINIRINDA YAŞAMAYA BAŞLADIK’

“Temel tüketim maddelerine ardı ardına yapılan zamlar ve gerçek dışı enflasyon rakamlarına bağlı ücret zamları sonucu alım ücretlerimiz eridi. Yoksulluk sınırının altında bir ücretle, adeta açlık sınırında yaşamaya başladık.

Bugün, genel olarak işçiler asgari ücret ya da biraz üzerinde ücret alır hale gelmiştir. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. İşçilerin asgari düzeyde geçimlerini sağlayacak bir ücret almaları kadar doğal bir durum olamaz. Oysa, her geçen gün daha da yoksullaşıyor, dün aldığımızı bugün alamıyoruz.” SÖZCÜ

 

Editör: Onur Yılmaz