Seçime kısa bir süre kala bütün siyasi partilerde kazanlar kaynamaya başladı... Özellikle Manisa’daki muhalefet partilerinde gözlemlenen ‘vekillik yarışı’ kentin gündemi olmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklaması sırasında İzmir’den milletvekili olacağı iddialarına yanıt veren Özgür Özel’in seçime Manisa’dan girmesinin kesinleşmesi, gözleri CHP’nin listesine çevirdi.

Özel yaptığı açıklamada "Tutanak altında söylüyorum, taş yerinde ağırdır. Manisa dışında bir yerde siyaset yapmayı düşünmüyorum" dedi. Özel'in son dönemde İzmir'deki birçok etkinlikte ve basın açıklamasında boy göstermesi, kent gündeminde "ithal aday" tartışmalarını beraberinde getirmişti.

CHP İl Başkanlığı görevinden istifa eden Semih Balaban ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yanı sıra CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen’in de tekrar aday olacağı konuşulurken parti içinde yarışın kızıştığı konuşuluyor.

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

25 Aralık 2022 tarihinde istifa eden Semih Balaban’ın ardından boş kalan CHP Manisa İl Başkanlığı görevine henüz bir atama yapılamamış olması dikkat çekti. İddialara göre il başkanlığı için bazı isimler öne çıkmış ve genel merkeze bildirilmişti. Ancak parti içinden yükselen sesler nedeniyle farklı isimler üzerinde fikir yürütüldüğü öğrenildi.   

Editör: Onur Yılmaz