MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği kahvaltılı basın toplantısında CHP’nin önderliğindeki altılı masa ile ilgili ‘Gevşek’ ve ‘Yuvarlak’ sözlerini kullanarak yerel siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

MHP’li Akçay açıklamasında altılı masayı hedef alarak, “Türk seçmeni yuvarlak ve gevşeklere itibar etmez. Bunların en belirgin özellikleri bu. Yuvarlak bir ittifak. Gevşek bir ittifak. Hem gevşeksiniz, hem yuvarlaksınız millet sizin neyinize itibar etsin.” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, MHP’li Akçay’ın altılı masayı hedef alan sözlerini siyasi nezaketsizlik olarak değerlendirdi.

CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada, MHP’li Akçay’ın sözleriyle ilgili şu ifadelere yer verdi: “MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay siyasi nezakete, insani değerlere yakışmayan bir açıklamada bulundu. Bizler öncelikle bu tür siyasetin seviyesinin düşürülmesine sonuna kadar karşıyız. Akçay’a sözümüz, ‘Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra lafı söyleyene bakarım adamı diye’ olacaktır. Erkan Akçay ve lideri Devlet Bahçeli’nin daha önce yaptığı siyasi zikzakları bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Devlet Bahçeli geçmişte Erdoğan için ‘17/25 Erdoğan. Tekeden süt sağılmaz, suda ateş yanmaz Erdoğan Cumhurbaşkanı olmaz’ diye hakaretlerde bulunuyordu. Erdoğan’a her türlü hakareti en iyi şekilde yapıyordu. Buna karşılıkta Erdoğan o zamanlarda Devlet Bahçeli için her türlü ağır sözleri söylüyordu. ‘Milliyetçi Hareket Partisi adı altındaki bir partinin her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım’ diyen bir Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermesi hangi aklın sonucudur. Hangi nedenlerin sonucudur. Bunu bir kez daha sorguluyoruz.”

CHP’li Balaban açıklamasında, MHP’li Akcay’ın 2015 yılındaki seçimlerde AK Parti’ye yönelik sözünü hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Erkan Akçay da 2015 seçimleri zamanında ‘Öcalan ister, AKP yapar’ diye söylemlerde bulunuyordu. Bu kadar söylemlerden sonra acaba MHP mi yoksa AKP mi değişti? Her ikisine ne oldu da şimdi bunlar kol kola girdi. CHP olarak Erkan Akçay’a onun kullandığı üslupsuz, nezaketsiz dilden bir açıklama yapmayacağız. O seviyesizliğe düşmeyeceğiz. Ama şunu söylüyoruz; Erkan Akçay ve lideri Devlet Bahçeli tam bir siyasi tutarsızlık, çelişki ve döneklik içindedirler. Siyaseten 180 derece değişmişlerdir. Bu siyasi tutarsızlıkla, çelişkilerle size kim oya verecek veya güvenecek.”

AKÇAY’A SORDU: NE ZAMAN ÇİFTÇİNİN, ESNAFIN, İŞÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİN?

MHP’li Akçay’ın 2007’den bu zamana milletvekili seçildiği Manisa’ya hiçbir somut hizmetinin olmadığını dile getiren CHP’li Balaban, Akçay’a su soruları yöneltti: “2007 yılından bu zamana  milletvekili olan ve şimdilerde grup başkanvekilliği yapan MHP’li Erkan Akçay, bu zamana kadar Manisa için ne yapmıştır? Bunu bir sormak lazım. Milletvekili seçildiği Manisa için somut bir hizmeti olmuş mudur? Ne zaman vatandaşın, emeklinin, esnafın, çiftçinin yanına gidip ‘Bir sıkıntınız veya sorununuz var mı? diye sormuştur. Ne zaman onların dertlerini dinlemiş ve yaşadığı sorunları anlatan kaç cümle etmiştir. Ne zaman kendi memleketinin vatandaşlarının dertlerine ortak olmuştur. Erkan Akçay şunu unutmasın ki biz CHP başta olmak üzere, altı masanın tüm liderleri vatandaşla iç içedir. Sahada toplumun her kesimini sorununu dinlemekte ve derdine ortak olmaktadır.”

“TÜRKİYE’NİN HER SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ VAR”

CHP’li Balaban açıklamasının son kısmında, MHP’li Akçay’ın altılı masanın hiçbir projesinin olmadığına yönelik söylemlerine de cevap vererek sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Altılı masa Türkiye’ye çok önemli projeler üretiyor. Başta CHP olmak üzere altılı masadaki her bir siyasi parti lideri Türkiye’nin her sorununa ciddi çözüm önerileri var. Tarımdan esnafa, işçiden emekliye, sanayicisine kadar toplumun her kesiminin sorunlarına çözüm önerisi var. Altılı masanın en büyük çözüm önerisi de bu ülkedeki tek adam rejimine son vermek. Hukukun üstünlüğünü yeniden egemen kılmak. Parlamenter sistemi güçlendirilmiş bir şekilde tekrar ülkemize kavuşturacağız. Türkiye’de demokrasiyi altı masa yeniden inşa edecektir. Hukukun ve adaletin yeniden egemen olmasını sağlayacak altılı masadır. Bunlardan daha büyük proje var mıdır. Darbelerden bugüne kadar beslenen AKP olmuştur. AKP 12 Eylül darbesinin bir ürünüdür. Kesinlikle her zaman CHP ve sosyal demokratlar her türlü darbeye karşı çıkmıştır. Darbenin sonucu AKP’dir. MHP’de AKP ile işbirliği içinde kol kola iktidarın küçük ortağı olarak siyasi hayatını sürdürmektedir.” HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz