Manisa’nın büyük pazarlarından biri olan Perşembe Pazarı’nda patates ve soğan fiyatları dikkat çekti. Her mevsimde mutfakta olmazsa olmaz konumundaki patates 8 ile 10 arasında satılırken, soğan ise 10-12.5 TL arasında satışa sunuldu. Pazara gelen vatandaşlar ise patates ve soğanı 1-2 kilogram almakla yetindi. Pazar esnafı, fiyatların birkaç haftadır yerinde saydığını ifade ederken, yine de vatandaşlar için pahalı geldiği görüşünde bulundu.

Burhan AKDEMİR

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından dert yanarken, esnaflar ise artan maliyetlerden şikayet etti. Pazar esnafı, fiyatların birkaç haftadır yerinde saydığını ifade ederken, yine de vatandaşlar için pahalı geldiği görüşünde bulundu.

Daha çok kış meyve ve sebzelerinin satıldığı pazarda, yazlık ürünler olarak bilinen domates, biber, patlıcan, salatalık gibi ürünler de yer aldı. Yazlık ürünlerin bazılarının tarlada, bazılarının da serada yetiştiğini ifade eden pazar esnafı, ürün alan vatandaşların eskiden olduğu gibi 2-3 kilogram değil de yarım kilogram ya da 1 kilogram aldığını da sözlerine ekledi.

Pazarda mandalinanın fiyatı 7.5-10 TL, elmanın fiyatı 7.5-10 TL, muzun fiyatı 20-25 TL olarak değişti. Ispanağın fiyatı 8 ile 10 TL arasında olurken, domatesin 10-15 LT, biberin de yine 10-15 TL bandında satışa sunulduğu görüldü.

Pazarda geçtiğimiz dönemlere fiyatın en yüksek olduğu ürünler ise patates ve soğan olması dikkat çekti. Patatesin ve soğanın kilogram fiyatının, kalitesine göre 10 TL’ye kadar çıktığı görüldü. Hem yaz mevsiminde, hem de kış mevsiminde mutfağın olmazsa olmazları arasında yer alan patates ile soğanın bu denli yüksek olması pazara gelen vatandaşın da dikkatini çekti. Patates ve soğan satışı yapan esnaf ise vatandaşların bu ürünleri eskiden olduğu gibi 5-10 kilogram yerine 1-2 kilogram şeklinde aldığını dile getirdi.

Editör: Onur Yılmaz