Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla başlatılan “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” buluşmalarının geçtiğimiz haftaki durağı Manisa’ydı. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, MYK Üyeleri; Deniz Depboylu, Burak Pehlivan, Oğuz Akarfırat, Mustafa Aksoy, Ali Uçak ve Mehmet Ödevli adım adım Manisa’yı dolaştılar, Manisalılarla bir araya geldiler. Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenen program kapsamında Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, odalar, dernekler ve okulları ziyaret ettiler. Esnaflar ve vatandaşlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinlediler. Manisa Ülkü Ocakları’nın düzenlediği konser ve Federasyon Kupası Şampiyonu Manisa BBSK Basketbol takımının maçı da programa renk kattı. MHP İl Başkanı Murat Öner, Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, belediye başkanları, Manisa İl KAÇEP Komisyon Başkanı Neşe Töz, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililerinde katılımıyla MHP adeta rüzgar gibi esti.

MHP’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Cumartesi günü düzenlenen kahvaltı programı ise adeta gövde gösterisi gibiydi. Ben de kahvaltı programına katıldım. MHP’nin Manisa’da hep diri bir şekilde siyaset yaptığını söylemiştim. Açıkçası kendim de gidip görmek istedim. Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesislerindeki kahvaltı programı öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MYK Üyeleri ve Başkan Cengiz Ergün ile sohbet ettik. Akın akın insanlar geliyordu. Salon hınca hınç doldu. Sevgili Dostum Manisa TV Yönetim Kurulu Başkanı Cihad Taysi, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Başkan Cengiz Ergün’ün danışmanı Göksel Topçu ve gazeteci arkadaşlarımız da programı takip etmek üzere gelmişlerdi. Hep birlikte kahvaltımızı yaptık ve program başladı. Önce MHP İl Başkanı Murat Öner, açılış konuşması yaptı ve katılan herkese teşekkür etti. Sonrasında kürsüye Başkan Cengiz Ergün çıktı. MHP’nin Üretken Belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini Manisa’da ortaya koyduklarını söyleyen Başkan Cengiz Ergün, bir bir projelerini anlattı. İmar planlarından, asfalt rekorlarına, çiftçilere verilen desteklerden çevreci yatırımlara ve altyapı çalışmalarına kadar projelerini sıraladı. En çok dikkat çeken konu ise geçtiğimiz Meclis’te onaylanan 54 Milyon TL’lik destek paketiydi. Manisalılara bu zor günlerde rahat bir nefes aldırdı.  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’ün şu sözleri ise programa damga vurdu: 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim' diyen bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin temsilcileri olarak, Manisa’mıza hizmet sevdasıyla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene!” Kürsüye son olarak MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay çıktı. Başkanvekili Akçay da gündemi değerlendirerek Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle ve Cumhur İttifakı ile kaybolan yıllarını telafi ettiğini söyledi. Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanların ise karşısında büyük Türk Milleti’nin ve MHP’nin olduğunu ifade etti.

MHP’YE 150 KİŞİ KATILDI

Kahvaltı programının ardından MHP Manisa İl Teşkilatına katılan 150 kişiye toplu rozet takma töreni gerçekleşti. Yine coşkulu bir kalabalık vardı. Millet İttifakı’nın MHP öldü bitti söylemlerine rağmen, “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” programı gösterdi ki MHP, hem Manisa’da hem de ülke genelinde diri bir şekilde siyaset yapmaya devam ediyor. Bunun sonucunu da tabi ki 2023 seçimlerinde hep birlikte göreceğiz.