Meteoroloji'nin son dakika tahminlerine göre yağışlı hava adım adım yurdu terk edecek. Bugünden itibaren batı bölgelerde yağışlar sona erirken hafta sonu güneşli bir hava hakim olacak...

Sel, su baskını, dolu haberleri birçok şehirden ard arda gelirken vatandaşlar yağışlı hava dalgasının yurdu ne zaman terk edeceğini merakla araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara ile Kuzey Ege kıyıları dışında kalan tüm yurdun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Amasya, Tokat çevreleri, Kayseri’nin batısı ile Muğla ve Aydın’ın iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

YAĞIŞLAR BATI BÖLGELERİ TERK ETTİ AMA…

Batı bölgeleri terk etse de yağışlar iç, kuzey ve güney bölgelerde sürecek. Meteoroloji’nin uyarılarına göre yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Amasya, Tokat çevreleri, Kayseri’nin batısı ile Muğla ve Aydın’ın iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları dışında bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak ile Muğla ve Aydın’ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AYDIN 

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA

Manisa’da bugün hava parçalı bulutlu olarak görülüyor. Sıcaklığın ise 19-20 derece arasında seyretmesi bekleniyor

Editör: TE Bilişim