S.S. 155 No'lu Manisa Özel Halk Otobüsleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın, Bayındırlık, Gediz, Kocatepe ve İshakçelebi mahallerine toplu taşıma yapılmamasını eleştirdiği açıklamaya cevap verdi. Kooperatif yönetiminden yapılan açıklamada toplu taşıma araçlarının, söz konusu mahallelerin kentsel dönüşüm bölgesi olarak ilan edilmesinden sonra güzergah değiştirdiği belirtildi.

S.S. 155 No'lu Manisa Özel Halk Otobüsleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

Bilindiği üzere adı geçen Bayındırlık, Gediz, Kocatepe ve İshakçelebi mahalleri, Şehzadeler Belediyemizin çalışmasıyla kentsel dönüşüm bölgesi olarak ilan edilmiş ve bu bölgelerde yıkım çalışması başlatılmıştı. Oradaki çalışmanın başlamasıyla birlikte toplu ulaşım araçlarımız UKOME kararı doğrultusunda en uzak mesafenin 200-300 metre olduğu Murat Caddesi hattına kadar çalışmaya başladı. Kentsel dönüşüm çalışmasının başlaması, bölgedeki nüfus yoğunluğunu da azalttı.

Hal böyleyken, kentsel dönüşüm çalışması başlamış olmasına rağmen hemşehrilerimizin mağdur olmaması adına seferlerimiz devam etti. Ancak bölgede yolcu kalmadığı için hatlarımız, Murat Caddesi'nden geçmeye başladı. Kaldı ki, Manisa Büyükşehir Belediyemiz, bölgede güzergah çalışması gerçekleştirmiş, 292 no'lu hat olarak düzenlenen bu araca binip aşağıda halk otobüsüne olan aktarmanın tamamını da ücretsiz yapmıştı. Yolcu sayılarının yok denecek kadar az olması, son olarak Kurban Bayramı'nda Büyükşehir Belediyemize ait kırmızı otobüslerin ücretsiz hizmet vermesine rağmen bahsi geçen bölgede yolculuk yapan olmaması üzerine toplu ulaşım araçlarımızın gitmesine gerek olmadığı görüldü.

Hayat şartları, ekonomik girdiler, bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının başlamış olması, yolcu olmaması gibi nedenler, o mahallelere neden toplu ulaşım araçlarının hizmet vermediğini apaçık ortaya koymaktadır. Buna rağmen o bölgede yaşayanlara ayrım yapıyormuşuz gibi siyasi söylemler ve UKOME kararının siyasi malzeme yapılması, toplu ulaşım esnafları olarak bizleri derinden yaralamıştır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, Murat Caddesi'nden adi geçen mahallelere yaya olarak ulaşım, en uzak mesafe olarak baz alındığında 200 ila 300 metre arasındadır.

Tüm büyükşehirlerde toplu ulaşım, saydığımız başlıklara göre planlanmaktadır. UKOME kararının da tüm kurumların temsilcilerinin katılımı ve imzasıyla hayata geçtiğini hatırlatmak isteriz.

Hizmet vermekten mutlu olduğumuz Manisa'mızda hiç kimseye ayrıcalık ve ayrımcılık yapmadığımızı ve yapmayacağımızı vurguluyor, Manisalıların bu tür siyasi söylemlere itibar etmemesini ümit ediyoruz.

Editör: Onur Yılmaz