Saadet Partisi il başkanlığında üçüncü kez gerçekleştirilen toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak, Deva Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek, Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek ve Saadet Partisi İl Başkanı Zekayi Yılmaz katıldı. Toplantının en önemli gündem maddesi Millet İttifakı’nın geçtiğimiz gün açıkladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi ve yaklaşan genel seçim öncesinde siyasi partilerin il başkanlarının yapacağı çalışmalar oldu.

“TÜRKİYE’DE BİR İLK YAPTIK”

Toplantıda Millet İttifakı’nın bileşenleri olan siyasi parti il başkanları adına açıklamada bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Zekayi Yılmaz, altı masa il başkanlarının Türkiye’de ilk defa toplu olarak bir kentle ilgili kararların alındığı bir toplantıya katıldıklarını dile getirdi.

Altılı masanın il başkanları olarak geçtiğimiz akşam gerçekleştirilen Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ’nin olağan toplantısının ikinci oturumuna katıldıklarını dile getiren Saadet Partisi İl Başkanı Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de ilk defa altılı masanın il başkanları toplu olarak kentle ilgili kararların aldığı bir toplantıya katılarak birlikteliğin en güzeli göstermiştir. Altılı masanın ikinci toplantısında aldığımız karar ile Millet İttifakı’mızın bileşenlerinin il başkanları olarak MASKİ’nin gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısının ikinci oturumuna hep birlikte katıldık.”

 “YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİ ÖNERİMİZİN BÜYÜK HEYACAN YARATTIĞINA İNANIYORUZ”

Saadet Partisi İl Başkanı Zekayi Yılmaz açıklamasında, Millet İttifakı’nın geçtiğimiz gün kamuoyu ile paylaştığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi’ne değinerek, yeni anaya değişikliğinin halk nezlinde büyük heyecan yarattığına inandıklarını ifade etti.

Yeni Anayasa Değişikliği’nin Türkiye’nin yıllardır umut ettiği bir çalışma olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Yılmaz açıklamasında şöyle konuştu: “Millet İttifakı olarak Türkiye’nin yıllardır umut ettiği bir çalışmaya imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yeni değişiklik ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan keyfi ve otoriter sistem yerine geçmişin sorunlarını da dikkate alarak yeni bir sistem öneriyoruz. Türkiye’yi yıllardır uygulanan ve karanlığa sürükleyen ucube bir sistemden kurtarmayı hedefliyoruz. Ülkemizi Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen tek adama rejiminden kurtarmak için birlikte çalışıyoruz. Yeni değişiklik ile anayasal düzenin temeline insan onurunu koyuyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda öncelikli hedefimiz ülkemizin geleceğine yön verecek olan Millet İttifakı’mızın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği önerimizi halkımıza en iyi şekilde anlatmak. Şuna inanıyoruz ki açıklanan yeni değişiklik halkımızda şimdiden büyük bir heyecan yarattı.”

Saadet Partisi İl başkanı Yılmaz açıklamasında son olarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak, “Bu seçimde Millet İttifakı olarak en iyi sonucu Manisa’da alacağız. Türkiye genelinde de Millet İttifakı’nın ortak kararıyla belirlenen Cumhurbaşkanı adayımız, ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşıyacak 13.’ncü Cumhurbaşkanı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca altılı masanın il başkanları yaklaşan genel seçim öncesi, seçim güvenliği konusunda Manisa’da yapılacak çalışmalar hakkında da fikir alışverişinde bulundu. HABER MERKEZİ 

Editör: Onur Yılmaz