Manisa'da dün gün içerisinde yaşanan facia niteliğindeki iki olay sonrasında 3 kişi cinayete kurban gitti. Eski eşini sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulunan Ali A. ve eşiyle tartıştıktan sonra kayınbiraderi ve kayınvalidesini pompalı tüfekle vurarak öldüren Salih G... 2 olayda da pompalı tüfek kullanımı dikkat çekerken akıllara 'bireysel silahlanma bu kadar kolay mı?' sorusu geldi.

ÖFKELİ DAMAT DEHŞET SAÇTI

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bir kişi, tartıştığı kayınvalidesi ve kayın biraderi pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Olay, akşam saatlerinde Saruhanlı ilçesine bağlı Dilek Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yaşadıkları tartışma sonrası ailesinin evine giden eşi Ömür G. ile konuşmak isteyen Salih G., kayınpederinin evine gitti. Burada eşiyle görüştürülmeyen Salih G. evinden aldığı pompalı tüfekle bahçede tartıştığı kayınvalidesi Nergis G. (63) ile kayınbiraderi Kemal G.’ye (38) ateş ederek olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, anne ve oğlunun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri olay sonrası kaçan Salih G’nin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

SOKAK ORTASINDA DEHŞET

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde boşandığı eşini sokakta pompalı tüfekle öldüren kişi, aynı silahla intihara teşebbüs etti.

Yarhasanlar Mahallesi Avni Gemicioğlu Caddesi'nde Ali A. (40) ile eski eşi Hülya A. (35) arasında tartışma çıktı. Bu sırada yere yatırdığı kadına yanındaki pompalı tüfekle ateş eden Ali A. aynı tüfekle kendisini de vurdu. Sağlık ekipleri, yaralanan kadını Merkezefendi Devlet Hastanesi'ne, Ali A.'ı ise Manisa Şehir Hastanesi'ne götürdü. Merkezefendi Devlet Hastanesi'nden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen kadın, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ali A.'ın ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Olay yeri yakınında iş yeri bulunan ve ismini vermek istemeyen bir esnaf, kaldırımı süpürdüğü sırada bir kadının "yürü git" diye bağırdığını duyduğunu belirterek, "Yüzlerini görmedim, adamın elindeki silahmış, ben sopa zannetmiştim. Buradaki gençler polisi aradı. O sırada kadını yere yatırmış. Buradakiler 'yapma, ne yapıyorsun' dediklerinde silah aniden patladı, ben de içeri girdim. Görmedim, sadece seslerini duydum. Sonra bir el daha ateş etti, onu da 'kendine ateş etmiş' dediler." diye konuştu. Öte yandan Ali A. ile 3 çocuk annesi Hülya A.'ın yaklaşık 6 ay önce boşandığı, akraba oldukları için aynı soyadını taşımaya devam ettikleri öğrenildi. 

627 BİN 795 KİŞİDE SİLAH RUHSATI VAR

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Haziran ayında yapılan açıklamaya göre son 5 yılda yeni verilen ruhsatlı silah sayılarında azalma olduğu kaydedildi.

Açıklamanın devamında, "Ülkemiz genelinde kamu görevlisi 244 bin 184, emekli kamu görevlisi 198 bin 428, can güvenliği 53 bin 312, meslek mensubu 131 bin 841 olmak üzere toplam 627 bin 765 taşıma ruhsatlı silah bulunmaktadır." bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, yılın ilk 6 ayında 13 bin 868'i bulundurma, 25 bin 373'ü de taşıma olmak üzere 39 bin 241 silah ruhsatının düzenlendiği bildirildi.

Editör: Onur Yılmaz