477'nci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa mesir tadında, hem ruha hem bedene iyi gelen şifa gibi bir festival geçirdi. Her sokakta, her meydanda, her parkta bir etkinlik, bir konser vardı. Bir haftadır Manisa'da hem esnaf hem de sosyal hayat canlandı. Uluslararası Halk dansçıları Manisa sokaklarına renk kattı. Uluslararası Halk Dansları, Manisalıları adeta büyüledi.
Her günü ayrı geçen festivalin Cumartesi gecesi Ahmet Selçuk İlkan'ın 40. Sanat Yılı Anısına düzenlenen festival konseri vardı ki; Manisa'da ilk defa bir gecede sevilen 12 ünlü sanatçı aynı konserde aynı sahnedeydi.
İşte Manisa Büyükşehir Belediyesi farkı, işte Manisa'da kurumlarımızın birlikte işbirliği ile hazırladığı 477'nci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinin başarısı…
Binlerce kişi Manisa Cumhuriyet meydanındaydı. Manisa Büyükşehir Belediyesinin yeni test yayınına başladığı Manisa Web Tv sayesinde Türkiye'nin ve Dünyanın her yerinden 477'nci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri izlendi.
477'nci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinde emeği geçen başta Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler İlçe Belediyesi, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneğine ve emeği geçen herkese bir Manisalı olarak çok teşekkür ederim.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün dediği gibi; "Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin amacı, barış kardeşlik ve kültürel işbirliğinin gelişimine katkı sağlamaktır''. Birlik ve beraberlik içinde düzenlenen 477'nci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalide amacına ulaşmış oldu.
***
Yıllar önce İstanbul ve Ankara'ya gittiğimde Manisamızı bir taşra olarak bilen hatta adını bile duymayanlar şimdi Manisamızı Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetlerle duyuyor ve konuşuyor.
Gerek görev icabı, gerekse gezmeye gittiğim ilçelerde ilçe merkezine kilometrelerce uzaktaki mahallelerde bile Manisa Büyükşehir Belediyemizin otobüslerini görüyor ve gurur duyuyorum. Mahallelelere ulaşımda bir devrim yaşandı, ulaşılamayan mahalle kalmadı.
Bir şiirde olduğu gibi; Orda bir köy var uzakta gitmesekte, görmesekte o köy bizim köyümüzdür değil artık, her yere ulaşarak hizmet veren Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir e yakışır modern bir kent olmaya devam edecek Manisa.
Sevgi ile kalın…