Manisa’da huzurevi zamlarının gündeme gelmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Manisa Özel Huzurevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Açıkdil, “Manisa’da son birkaç gündür, Manisa Özel Huzurevi Vakfı ile ilgili haberleri üzülerek takip ediyoruz. Öncelikle, vakfımızın fiziksel koşullarından, personel profilimizden, yaşlı sakinlerimize verdiğimiz hizmetlerden ve son olarak da kentte bir polemik konusu haline getirilen ücret artışları ile ilgili açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Sosyal Hizmet Uzmanı Vakıf müdiresi, kurum doktorumuzun yanında,  ayrıca haftanın belirli günlerinde sözleşmeli psikiyatri uzman doktor, müdür yardımcısı olarak üç sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, psikolog, 16 üniversite mezunu yaşlı bakım uzmanı, 6 hemşire, aşçı, aşçı yardımcısı, ön muhasebe, sözleşmeli mali müşavir, yeminli mali müşavir, 5 temizlik personeli, yaşlı hizmetinde kullanılmak üzere bir binek araç, sosyal aktiviteler için 17 kişilik bir minibüs ile; 45 özel bakım yaşlısı, 34 huzurevi yaşlısı olmak üzere 97 kişilik kapasitemizden 90 civarında yaşlıya profesyonelce ve en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Bu hizmetler esnasında, yakınımızdaki Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde acil ve ihtiyaç hasıl olduğunda sağlık,  gerektiğinde hemşire personelimiz eşliğinde refakat hizmeti, el ve vücut kremi, losyon, bez gibi özel bakımlarında kullanılan medikal harcamalar ile sosyal aktiviteler sağlanmaktadır.” dedi.

Manisa Özel Huzurevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Açıkdil, açıklamanın devamında maliyetlerin arttığını ve geçtiğimiz yıl için bir ücret artışı yapılmadığını ifade ederek, “Manisa Özel Huzurevi Vakfı olarak, 2021 yılının Aralık ayında ücret tespit komisyonu tarafından özel bakım ücretlerimiz 6 bin 500 TL olarak belirlendi. 2022 yılına girerken, 2 bin 825 TL olan asgari ücret, yüzde 50 artış ile 4 bin 253 TL’ye, aynı yılın temmuz ayında da yüzde 30’luk bir artışla 5 bin 500’ye yükseltildi. Son olarak 2023 yılında da asgari ücret 8 bin 500 TL olarak belirlendi. Tabii bu artışla enflasyon artış nispetinde hatta üzerinde; elektrik, su, doğal gaz, mutfak gıda malzemeleri, medikal ve temizlik giderleri de arttı. 2021 yılı Aralık ayında ücret tespit komisyonunun takdir ettiği özel bakım ücretimiz 6 bin 500 TL’ydi ve 2022 yılında yapılan artışlardan Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vasıtasıyla Genel Müdürlükten talep etmemize rağmen ücret artışı sağlayamadık. Polemik ve siyaset konusu olan haberi yapan birkaç yaşlı yakını, ‘Ankara’daki Huzurevleri yüzde 40 artış yaptılar’ derken söylemedikleri önemli bir ayrıntı var. Ankara’da, 2022 yılında 12 bin TL olan bakım ücretlerine 01.05.2022 tarihinde yüzde 36 zam yapıldı. Şu anda Ankara’daki huzurevlerinin 2023 yılı bakım ücretleri 26 bin 751 TL oldu. Emekli maaşından başka geliri olmayan, ödeme güçlüğü olan, yaşlı sakinlerimize elbette gereğinin yapılacağını belirtmek isteriz.” sözlerini kullandı. Haber Merkezi 

Editör: Onur Yılmaz