Beşte beş yapan Manisa Futbol Kulübü Ergene Velimeşe’ye evinde takıldı. İster buna nazar değdi deyin ister hafta ortası oynanan maçın etkisi deyin, göze geldi deyin ne derseniz deyin. Futbolda her zaman beklenmedik bir anda futbol kazası ile karşılaşırsınız. Fakat Manisa Futbol Kulübü’nün bu maçta kazaya uğrayacağı Teknik Direktör Serkan Özbalta’nın sanki içine doğmuş. Maçtan önce Teknik Direktör bu maç için Ergene Velimeşe’nin tehlikeli bir rakip olduğunu, zor maç olacağını futbolcuların dikkatini çekmek için hafta içinde açıklamalar yaptı. Ben de okudum. Puan cetveline baktım. Ergene Velimeşe alttan üçüncü, takım puanı 2. Hocanın bu rakipten çekinmesini yadırgamadım dersem yalan olur. Çarşamba günü Mümin Özkasap Stadında maçı izleyince Teknik Direktör Serkan Özbalta’nın endişelerinde ne kadar haklı çıktığını gözlerimle gördüm. Kaybedilen 2 puana değil bana göre kazanılan 1 puanın önemine dikkatinizi çekmek isterim. Geçen sezon bir tek rakibimiz Samsunspor’du. Bugün bakıyorum altınca hafta maçları oynandıktan sonra Manisa Futbol Kulübü’nün bu sezonki rakipleri çok fazla. Dişli rakip demiyorum ama rakipleri fazla. Sezon başında bu ligi bilenler bana rakibimiz Kocaelispor diyorlardı. Şuanda durum onu göstermiyor. Lider Manisa Futbol Kulübü’nün kendisinin şampiyonluk yolundaki rakipleri Sancaktepe, Erzincan, Ankara Demirspor, Uşak, Kocaeli, Trabzon Hekimoğlu ve Sarıyer var. Bu takımlara Amed Sportif Faaliyetleri ve Çorumspor’u da katarsak bu sezon geçen sezondan zorlu geçecek.

Sezon başlangıcı güzel olan Manisa FK’nın Teknik Direktörü Serkan Özbalta “Bugün oyuncularımdan her anlamda memnunum. Pozisyonlarımız da var. Dünyadaki futbola baktığımızda en zor şey kapan içine 8-9 futbolcusuyla set kuran takımı açmak. Gayret sarf ettik.  pozisyonlar da yakaladık. İstikrar çok önemli. Bu gibi maçlarda zihinsel anlamda güçlü olabilmeleri adına işaret. Sezon sonuna geldiğimizde insanlar 1 puanın ne kadar önemli olduğunu görecek” diye maç sonrası açıklama yapıyordu. Genç teknik direktörün görüşlerine katılıyorum. Olacakla öleceğin önüne geçilmez. Manisa Futbol Kulübü de bir maçta tekleyecekti. Bunu kendi sahasındaki maçta gördü. Olur böyle vakalar. Manisa FK bu maçtan  ders çıkararak önündeki zorlu deplasmanların planlarını yapsın. Koronavirüs tedbirleri nedeni ile maçların seyircisiz oynanması Manisa Futbol Kulübü için büyük şans. Uşak gibi Erzincan, Trabzon ve Kocaeli gibi rakiplerle deplasmanda oynarken tribünlerde seyirci olmaması avantajdır. Benim bu düşüncelerime katılırsınız katılmazsınız ona bir şey diyemem. Futbol Kulübü başkanlığı yapmış, 35 yıl spor köşe yazarlığı yapan biri olarak görüş ve düşüncelerimi yazıyorum.

MAÇA BORA ÇAYLAN GÖTÜRDÜ

Çarşamba günü oynanan maça Gediz Ovasında pamuk tarlalarında dolaştıktan sonra Bora Çaylan kardeşim beni Kitapsaray karşısındaki evimin önünden alıp Mümin Özkasap Stadına getirdi. Sağolsun başka türlü maça yetişemezdim. Stadın önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü beklerken Manisa Futbol Kulübü Başkanvekili Engin Anlı, Futbol Şube Sorumlusu Fikret Taşçı, Hakan Kadayıfçılar, Onur Baylan, Özcan Nalbantlar, Haşim Elmalı, Engin Altun, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Yıldırım, Ali Öztozlu ile sohbet ediyoruz.

FİKRET TAŞÇI’DAN  MORAL YEMEĞİ

 Hafta içinde Futbol Şube Sorumlusu Fikret Taşçı futbolculara moral yemeği vermiş olduğunu öğrendim. Organize Sanayi Bölgesindeki damadı Onur’un Örenay Restoranında.

BEN SINIFTA KALDIM BAŞKAN ERGÜN ÇOK ŞIKTI

Her maça şık giyimle gelen bendeniz ova kıyafeti ile gelince herkes yadırgadı. Bir daha böyle maça gitmem. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Özel Kalem Müdürü Oğlum Gökmen ile gelince bana bir baktı “Nerede havai kıyafetlerin” dedi. Pamuk tarlalarından geldim onun için dedim. Nazar değmesin Başkan Ergün çok şıktı. Fikret Taşçı’nın da ondan aşağı kalmamıştı. Maçı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediyespor Başkanı Mehmet Güzgülü ile birlikte izledik. Ergene Velimeşe sahada dokuz-bir taktiği ile oynuyor. Ceza sahası ve önüne 9 futbolcusunu yerleştirmiş. Bir futbolcusu santrada. Manisa Futbol Kulübü bu topla karşısında futbol oynamaya çalıştı. Gol atmasını beklerken ilk yarının uzatma dakikalarında bir kez Manisa kalesine gelen rakip takım bir de penaltı kazandı. İbrahim Fatih penaltıyı gole çevirince devreyi mağlup kapadık. Hepimiz üzüntülüyüz. Kaptan Bülent’le devre arasında konuşuyoruz. İkinci yarı yeneriz dedi. Dedi de maçı yöneten Levent Gümüşdere ve iki yardımcısı Oğuzhan Yazır ve İlke Akman üçlüsü çok kötü günlerinde hele hele iki yan hakem ofsaytın ne olduğunu bilmiyor. Manisa FK birçok atağı ofsayt olmadığı halde kesildi. Bizler tribünde neredeyse çıldıracaktık. 66. Dakikada Erhan Kara eşitliği sağlayan golü attı. Arkası son saniyelerde geldi gitti. Barış’ın sert şutu üst direkte patladı. Filelerle buluşsa tribünde sevinçten havalara uçacaktık. Olmayınca olmuyor. Önümüzdeki maçlara bakacağız.