Milli maç arasında Manisa FK ile gözümüzün pası silindi adeta. Geçen sene TFF 1.Lig’in kapısından dönen siyah-beyazlılar bu sene lige fırtına gibi başladı. Geçen sene de tablo aynı diyenler olacaktır muhakkak. Ama Manisa FK geride bıraktığı 5 haftada gösterdiği performans ile bu sene o sene olacak diyor. Futbolcuların ayakları yere daha sağlam basıyor. Oyun içerisinde şımaran bir oyuncu yok. Sahada 11 başlayan, yedekten giren topyekûn herkeste şampiyonluğa açlık var. 5 haftada 5 galibiyet ile lige vurulmuş bir damga var. Atılan 22 gol var. Profesyonel liglerin en golcü takımı Manisa FK. Ya yaz bitmiyor unvanlarını. Sahada tam anlamıyla rakiplerini silindir gibi ezen takım var. Hafta içi mesaisinde Niğde deplasmanında da bu tablo değişmedi. İlk yarıda bulduğu goller ile maçı bir anda 3-0 getirdi siyah-beyazlılar. Maçı 4-0 bitirdi Manisa FK ama ikinci yarı son vuruşlarda biraz daha dikkatli olunsa fark daha da artabilirdi. İç saha deplasman fark etmeden maçları rahat geçiyor Manisa FK. Tabi bu tablonun oluşmasında kadro derinliği ve Serkan Özbalta’nın oyun felsefesinin çok önemi var. Geçen seneye göre Manisa FK’nın oyuncu yapısı hemen hemen aynı. İlk on birde geçen seneden 8-9 oyuncu banko oynuyor. Peki bu takım geçen sene nasıl çıkamadı derseniz. Malzeme aynı ise demek ki iş aşçıda bitiyormuş. Manisa FK’nın teknik direktörü Serkan Özbalta oyun felsefesini sahaya iyi yansıtıyor. Tribünden bakıldığı sahada bir hoca takımı. Eldeki oyuncuların performansına bakıldığında hepsinde yükseliş var. Geçen sene pek etliye sütlüye karışmayan isimler bu sene sorumluluk alıyor, bir plan dahilinde rakip takımı sindiriyorlar. 41 kere maşallah diyelim. Doludizgin son sürat hedefe koşuyor Manisa FK. Takımın içinde ki konsantrasyon üst seviyede.  İnşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Kafamda ki tek soru işareti ağır zeminler takımın nasıl performans sergileyeceği? Kış aylarında, ağır zeminlerde takımın ayağı yere sağlam basarsa bu takımın önünde kimse duramaz. Özel harekat timi gibi hedefe odaklanmış ve önüne çıkan hedefleri teker teker aşan bir takım var. 

Bu pandemi belası yaza doğru biterse Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sezon sonu coşkulu bir şampiyonluk kutlaması yapacağı düşünüyorum. Gidişat bu yönde. Yarım kalan hikayeyi bu sezon, bu takım, bu ekip ile tamamlayacak.

TURGUTLUSPOR’DA KAYISIZ YOLUNA DEVAM EDİYOR

Manisa FK gibi 2 ligde mücadele eden bir diğer Manisa takımı Turguluspor’da yoluna kayıpsız devam ediyor. Tek farklı galibiyetler ile 5’te 5 yapan Turgutluspor zirve koltuğuna iyice alıştı. İnşallah Turgutluspor ’un bu performansı sezon sonuna kadar devam eder ve iki Manisa takımı TFF 1.Lig’e çıkarlar.

MİLLİ TAKIM BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARDI

Şenol Güneş ile Milli takımımıza bahar gelmişti. Avrupa şampiyonasına katılmıştık. Pandemi olmasa bu yaz Avrupa şampiyonasında boy gösterecektik. İyi bir jenerasyon yakalamıştık. Oyuncularımız Avrupa’nın seçkin takımlarında boy göstermeye fark yaratmaya başladı. Merih gibi cengaver, Cengiz gibi her an tehdit yaratabilecek, Hakan gibi oyun zekası üst seviyede bir lider ve Burak gibi tecrübesi ile fark yaratabilecek oyuncularımız var. Gel görelim ki Milli takımımız uluslar liginde beklentileri boşa çıkardı. Rusya maçının ikinci yarısı bizi çok ümitlendirdi. Almanya ile yapılan hazırlık maçında maçı bırakmamamız ve oynadığımız oyun göğsümüzü kabarttı. Ama Sırbistan karşında sergilenen futbol beni mutlu etmedi. 2-0’dan geriye dönsek de oyun olarak çok kopuk oynuyoruz. Saman alevi gibi bir harlıyoruz bir sönüyoruz. Şenol Güneş’in bir an önce kendini toplaması lazım. Avrupa şampiyonasında bu oyun bizi bir yere götürmez.