Kastamonu'da düzenlenen U14 Türkiye Şampiyonası'nda Sakaryaspor ile final maçına çıkan Manisa Büyükşehir Belediyespor U14 futbol takımı, rakibini 5-0'lık net bir skorla mağlup ederek, 1350 takım arasından çıkarak şampiyonluğa ulaştı. Manisa Büyükşehir Belediyespor, altyapıya yaptığı yatırımın meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladı. Bu şampiyonluk geçtiğimiz sezon 1. Lig’in kapısından dönen Manisa BBSK’ya ilaç gibi geldi ve moralleri yükseltti.

Bu şampiyonlukta sporu çok seven yaptığı spor tesisleri ile alt yapısında beş bin çocuğumuza spor yapma imkanı sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere Kulüp başkanı Mevlüt Aktan’ın payı şüphesiz çok büyük.

Sporda başarıya ulaşmanın tek yolu altyapıya önem vermek ve sistem oluşturmaktır. Altyapıda iyi sonuca ulaşabilmek için de; antrenör, tesis, proje ve zaman kriterlerinin bir arada olması gerekir. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu birlikteliği sağlamış. Bir gerçek var ki altyapıya önem veren ve yetiştirici kimliği olan kulüpler her zaman başarılı olur. Eminim 14 yaşındaki bu çocuklar ileride Manisa Büyükşehir Belediyespor A takımında çok iyi işler yapacaklardır. Ayrıca bu çocuklar diğer kulüplerinde radarında olacaktır. Ben başta Cengiz Başkan olmak üzere kulüp başkanı Mevlüt Aktan, yönetim kurulunu, antrenörleri ve velilerimizi şampiyonlukta kimin emeği varsa kutluyorum. Kastamonu'da Türkiye Şampiyonu olarak Büyükşehir Belediyespor tarihinde bir ilki yaşatan evlatlarımızı, altın çocuklarımızı da tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum.