6 yaşındaki bir çocuğun tarikat çatısı ve evlilik kisvesi altında yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı iddiaları hükümeti harekete geçirdi. Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, henüz 6 yaşındaki çocuğun dini nikah adı altında hürriyetinden yoksun bırakılarak istismar edilmesine tepki gösterdi ve İstanbul Anadolu 2.Ağır Ceza mahkemesinde yapılacak olan yargılamada komisyon olarak katılma talebinde bulundu.

Komisyondan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Çocuk yaşta evlilik insan hakkı ihlalidir. Henüz 6 yaşındaki çocuğun dini nikah adı altında hürriyetinden yoksun bırakılarak istismar edilmesi ve bu eylemlerin yıllarca devam ettiği iddialarını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.  Uzun yıllardır devam eden bu eylemler çocuğa karşı gerçekleştirilmiş işkence hükmündedir. 18 yaşından küçük her birey çocuktur. Çocukların ise huzurlu ve güvenli bir ortamda gelişim gösterme hakkı vardır. Bu ortamı sağlamakla yükümlü elbette ki Devlet kurumlarıdır. Çocuk yaşta evlilik insan hakkı ihlalidir. Çocuk yaşta evlilik çocuk hakkı ihlalidir. Kamuoyuna tarikat bağlantısı ile yansıyan kişinin rızası ile öz kızı H.K.G nin istismar edilmesine izin vermesi ve çocuğa yapılan her türlü eylemi gerçekleştiren tüm failleri ve sorumlu kişileri lanetliyoruz.  İstanbul Anadolu 2.Ağır Ceza mahkemesinde yapılacak olan yargılamada Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları komisyonu olarak katılma talebinde bulunduk. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Öte yandan Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 tarihli duruşmayı öne çekerek 30 Ocak'ta dosya üzerinde ilk incelemeyi yapma kararı aldı. 

Editör: Onur Yılmaz