Manisa Futbol Kulübü Teknik direktörü Levent Eriş, ihalesi iptal edilen Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nun tadilat çalışmalarının bitirilmemesinin handikaba neden olduğunu söyledi.  Ligin ilk yarısını değerlendirdiği basın toplantısında, stadyum konusunu da gündeme getiren tecrübeli teknik adam “19 Mayıs Manisa’nın mabedi. Orası bizim için olmazsa olmazımız. Keşke o stadın açılmasını sağlayabilsek. Oraya binlerce insanımız gelecek. İnşallah en kısa sürede Spor Bakanımız, devletimizin diğer şehirlere yaptığı desteği bize de yapar” dedi.

Burhan AKDEMİR

Spor Toto 1'inci Lig'de mücadele eden Manisa Futbol Kulübü, ligin ilk yarısını 28 puanla 9’uncu sırada tamamladı. 14 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Boluspor ile karşılaşarak ikinci yarının startını verecek olan Manisa Futbol Kulübü’nde hazırlıklar devam ederken, Teknik Direktör Levent Eriş basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, ligin ilk yarısını, ikinci yarı hedeflerini ve transfer çalışmalarını masaya yatıran Eriş, gelen soruları da yanıtladı.

Spor Toto 1’inci Lig’in ilk devresini 9’uncu sırada bitirdiklerini hatırlatan Eriş “Açıkçası ilk devreyi ilk 2’de de bitirebilirdik. Kaybettiğimiz puanlara baktığımızda iç sahada özellikle bizi en fazla üzen 3 müsabaka oldu; Altay, Rize ve Erzurum maçı. Bizden çok büyük rakamlar harcayan takımlar, bizim altımızda olabilirdi. O puanları da almış olsaydık beklentilerimizin çok üzerinde, hayallerimizi gerçekleştirebilirdik. Bir hayal kurduk ve yola çıktık. Bunların hepsini hayata geçirmek için büyük mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ ALTYAPIYA ÇOK ÖNEM VEREN BİR KULÜBÜZ”

Ülkenin ve dolayısıyla futbol sektörünün içinde bulunduğu darboğazdan, kur farklarından bahseden Eriş, çarkın sadece transfer yaparak dönmeyeceğinin farkında olduklarını ifade etti. Planlamaları da bu doğrultuda yaptıklarının altını çizen Eriş sözlerine şöyle devam etti: “Sezon başı transferde çok aceleci olmadık, aramıza kattığımız yabancı oyuncularımızın lig müsabakasında oynanarak gelişmeleri için mücadele verdik. Hem puan savaşı verdik hem futbolcuların takıma adapte olması için çalıştık. Burada aldığımız sorumluluğu çok çalışarak, bu kulübe aidiyet duygusu hissederek sürdürüyoruz. Biz dünü kapattık, ilk devrede yaptığımız doğrular var, küçük küçük hatalar da var. Oluşturduğumuz yapı her ne kadar zor bir yapı da olsa başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Başkanımız Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu üyelerimizin desteği ile önemli bir yol kat ettik. Özellikle altyapıdan oyuncu çıkarma noktasında bizlere verdikleri destek, duydukları güven bizim için son derece önemli. Çok para harcayan takımların değil doğru yapılanma ile yola çıkan takımların başarılı olduklarını görüyoruz. Geçen sezon bu ligde şampiyon olan Ümraniyespor ve İstanbulspor bunun en güzel örneği. Biz de bu yapıyı geliştirerek ve zenginleştirerek takımımızı hedefe taşımak istiyoruz. En son içerde oynadığımız Tuzlaspor maçında altyapıdan 3 oyuncu ile oynadık. Bu ilk defa gerçekleştirdiğimiz bir olay. O çocukların burada oynamaları Manisa için çok değerliydi. Biz altyapıya çok önem veren bir kulübüz. O tabloyu görmek benim için çok büyük bir gururdu. Ligin son müsabakası olan Pendik müsabakasında 7 tane 18-21 yaş arasında oyuncu ile oynuyorsunuz. Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini bildiğimiz için altyapımızdan çıkan oyuncularımıza, genç oyuncularımıza şans veriyoruz. Bu sezon altyapımızdan yetişen Mehmet Uysal ve Ayberk Karapo’nun yanı sıra kadromuza kattığımız Fırat Sarı, Kadir Kaan Yurdakul gibi genç yetenekleri oynatarak birçok takımın yapmayacağı bir yapı oluşturduk. Büyük bütçelerle kurulan takımlarla kıyaslandığı zaman yerimizin çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum.”

 “YARATICI OYUNCU ANLAMINDA EKSİĞİMİZ VAR, GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Manisa FK’nın belli bir sisteminin olduğunu ifade eden Eriş, ilk yarı özelinde deplasmanda daha başarılı bir grafik çizdiklerini ancak bunu iç saha maçlarına yansıtamadıklarını da kabul etti.

Özellikle ikinci ve üçüncü bölgede yaratıcı oyuncu sıkıntısı yaşadıklarını belirten Eriş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kimseye hayal satmıyoruz, sezon başında şampiyon olacağız diye yola çıkmadık. Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan tüm kulüpler etkilendi. Biz doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyoruz. Oyunculara çok güveniyorum. Genç oyuncularının sayısını daha artırmak istiyorum. Son bölümde maalesef almak zorunda olduğumuz yabancı oyuncuları aldık, inanılmaz katkıları olduğunu söylersek doğru söylemiş olmayız. Burası artık yetiştirici ve yarışmacı olan bir kulüp haline dönüşmeye başladı. Ligin ikincisi ile aramızdaki puan farkı 4, altıncı ile aramızdaki fark 2. Biz ligi ikinci bitirebilirdik, olmadı. Deplasmanda bunları telafi ettik. Deplasmanda oynamak daha kolay. Bizim içerdeki maçları kazamamamızın nedenleri yaratıcı oyuncu eksikliğimiz var. İkinci devre bizim üstümüzde olan beş takım ile içeride oynayacağız. Bu çok ciddi bir avantaja dönüşebilir. Ama bu oyun formatı ile dönüşmez. Yaratıcı oyuncuya ihtiyacımız var. Bu yaratıcı oyuncunun alınması halinde biz çok kaliteli işler yapabiliriz. İnşallah devre arasında hiç acele etmeden, son derece seçici bir oyuncu tercihi yapacağız. Çünkü biz o beş maçı da kazanmak istiyoruz. Onları kazanırsak kimsenin beklemediği bir yerde sonlandıracağız ligi. İkinci devrede çok daha farklı bir mücadele anlayışı olabilir. Bu konuda çok avantajlı durumdayız. Biz takım oyunu oynamayı, birlikte hareket etmeyi seven bir takım. Bizim tek eksikliğimiz yaratıcı oyuncu.”

“TRANSFERDE ACELE ETMİYORUZ”

Transfer çalışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Eriş, “Ne tip oyuncu aradığımızın kriteri belli. Oyuncu isimleri çok dönüyor. Türkiye’deki yabancı oyunculardan da bulalım yoksa yurt dışındaki yabancı oyunculardan mı alalım? İki yabancı oyuncu hakkımız var. İsimler çok fazlasıyla var.  Aceleci olmak istemiyoruz. Biz iç saha galibiyetlerine etki edecek oyuncu istiyoruz. Birinci ligde 10 puan farkla bitirip de play-off’a kalmayan takımlara çok şahit oldum. Zaman ne gösterecek bilemiyorum. Çok parayla da bu işler olmuyor, doğru planlama, doğru tercihlerle en güzel başarı yakalanabilir” dedi.

STAT SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Stat sorununa dikkat çeken Levent Eriş, “19 Mayıs Manisa’nın mabedi. O dokuda seyirci oraya çok daha fazla gelecek. Orası bizim için olmazsa olmazımız. Keşke o stadın açılmasını sağlayabilsek. Oraya binlerce insanımız gelecek. Şehir takımlarına karşı mücadele ettiğimiz bir süreç var. O yüzden biz o sahanın her tarafını kullanmak zorundayız. En kısa sürede Spor Bakanımız, devletimizin diğer şehirlere yaptığı desteği bize de yapar” diye konuştu.

“OYUNCULARIMIZA SOMUT TEKLİFLER VAR AMA…”

Manisa FK’da yetişen yetenekli oyuncular olduğunu ve oyuncu satabilecek takım haline geldiklerini de vurgulayan Eriş, “Takip edilen çok oyuncumuz var. Artık üreten ve satabilecek konuma gelmek çok onurlandırıyor. Yurt dışına da oyuncu satmak bizim için çok ciddi bir yaklaşım. Ciddi girişimler olduğunu net olarak söyleyebilirim. Önümüzde süper lige çıkabilecek harika giden bir takımımız var ve bu takıma hep beraber destek olalım” dedi.

Toplantıda, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Hakkı Özbayır ve Ertan Korkmaz ile yerel ve ulusal basının temsilcileri hazır bulundu. 

Editör: Onur Yılmaz