Türkiye Coğrafya Eğitimi Derneği ile Slovenya Coğrafya Öğretmenleri Derneği'nin yürüttüğü işbirliği programı kapsamında iki ülkeden jeolog ve öğretmenler, Türkiye'nin en genç kayalıkları olarak da bilinen UNESCO sertifikalı Kula Volkanik Jeoparkı'nda incelemelerde bulundu.

Coğrafya Eğitimi Derneği Başkanı Çağdaş Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada iki ülke arasında gerçekleştirilen iş birliği çalışmalarıyla coğrafya öğretmenlerinin kişisel gelişimlerinin artırılması için çalıştıklarını, geçen ay Slovenya'da yaptıkları incelemelerin ardından bugün de Kula Jeoparkı'nda bir araya geldiklerini dile getirdi.

Slovenya Çevre ve Mekansal Planlama Bakanlığı Su ve Yatırım Yönetimi Direktörü Ph. Dr. Mitja Bricelj ise saha çalışmalarıyla öğrencilerin becerilerini nasıl geliştirilebileceklerine dair de sonuçlar almaya çalıştıklarını söyledi.

Kula Volkanik Jeoparkı'nın turizme kazandırılması için yapılan çalışmaları çok önemli gördüklerini dile getiren Bricelj, "Turizm sayesinde toplumda coğrafya alanında bilgi düzeyi artırılabilir. Volkanik sahaların jeopark olarak topluma sunulması çok kıymetli." diye konuştu.

Dernek üyeleri de bölgedeki volkanik yapılar, peri bacaları, bazalt kaya oluşumları ve lav akıntıları üzerinde incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim