Kebaptan çorbaya birbirinden güzel lezzetleri de tadabileceğiniz Manisa’da öne çıkan yemekler Manisa kebabı, keşkek, kapama mantı, silikonta ve mantar tatlısıdır. Yeşilin onlarca tonu ve rengarenk çiçekler ile en huzurlu anları yaşayacağınız, tarihi yapıları ile köklü geçmişimizi keşfedeceğiniz ve eşsiz lezzetlerle damağınızı şenlendireceğiniz kusursuz bir tatil deneyimi için siz de bu yıl rotanızı Manisa’ya çevirebilirsiniz.

Manisa Seyahatiniz Sırasında Görmeden Dönmemeniz Gereken En Özel 7 Yer

Tarihin ve doğanın buluşma noktası şehirlerimiz arasında yer alan Manisa, ziyaretçilerine oldukça kapsamlı bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Hitit, Frig, Lidya, Makedon, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış şehir, keşif turları için önerilmektedir. Bu seçeneklerin yanı sıra şehrin kaplıcaları konuklarına benzersiz bir sağlık deneyimi sunmaktadır. Seyahatiniz öncesinde Manisa gezilmesi gereken yerler hakkında detaylı bilgi edinerek, yakın yerleri aynı gün içerisinde gezebileceğiniz bir liste hazırlamanız kolaylık sağlayacaktır. Bu şekilde tüm şehrin en özel noktaları 3 gün içerisinde gezilebilmektedir.

Manisa Kalesi, şehir merkezinin güneyinde yer almakta olup, iç ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Kalenin yapım zamanı bilinmemekle birlikte Bizans Dönemi’nde iç kalenin onarıldığı görülmektedir. 13 kuleden oluşan Manisa Kalesi köklü tarihinin yanı sıra muhteşem şehir manzarası nedeniyle de yoğun ziyaret almaktadır.

Manisa Müzesi, 1937 yılından bu yana, Osmanlı padişahlarından III. Murat’ın 1558’de yaptırdığı Muradiye Medresesi’nde hizmet vermektedir. Şehirde yaşamış uygarlıkların kültürü hakkında detaylı bilgi edinebileceğiniz müze, Batı Anadolu’da bulunan pek çok esere ev sahipliği yapmaktadır. Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarından elde edilen eserler burada sergilenmektedir. Osmanlı Dönemi sikkelerinin sergilendiği Hazine Odası ise müzenin en dikkat çeken yerleri arasındadır.

Sardes Antik Kenti, Salihli İlçesi’nde yer almakta olup, Lidyalıların başkentidir. M.Ö 1300’de kurulmuştur. Antik kent içerisinde yer alan Lidya Tümülüsleri, dönemin en büyükleri olma özelliğine sahiptir. Sardes içerisinde dikkat çeken bir diğer nokta ise Artemis Tapınağı’dır. Piramit benzeri Tümülüsler büyüleyici bir görünüme sahiptir.

Spil Dağı Milli Parkı, pek çok endemik bitkiye ev sahipliği yapan doğa harikası bir gezi durağıdır. 1969 yılında milli park ilan edilmiştir. Yamaç paraşütü, dağcılık ve trekking park alanında yapılabilen aktiviteler arasında yer almaktadır. Muhteşem bir doğa manzarasına sahip olan Spil Dağı Milli Parkı hem yaz hem de kış aylarında yoğun olarak ziyaret edilmektedir. Günübirlik ziyaretlerin yanı sıra yayla evlerinde konaklama olanağı da bulunmaktadır.

Kula Peribacaları, Manisa’nın Burgaz Köyü’nde yer almaktadır. Kuladokya olarak anılmaktadır. Yağmur ve rüzgar sonucu oluşan peribacaları ziyaretçilerine Manisa’dayken kendilerini Kapadokya’da gibi hissettirmektedir. Yeni bir deneyim kazanmak ve doğa ile iç içe vakit geçirmek için gezi listenize Kula Peribacaları’nı mutlaka eklemeniz önerilmektedir.

Kurşunlu Kaplıcaları, Manisa’nın Salihli İlçesi’nde bulunmaktadır. Muhteşem bir vadi içerisinde konumlanan kaplıcalar, şifa veren kaynağının yanı sıra eşsiz bir doğa gezisi için sizleri beklemektedir. Kaplıca suları romatizma başta olmak üzere çeşitli kas ve eklem rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. 80 küçük otelin bulunduğu bölgede günübirlik gezilerin yanı sıra konaklamanız da mümkündür.

Adala Kanyonu, Üşümen Tepesi ve Dibek Dağı’nın içinden geçen Gediz Nehri’nin iki tarafına kurulu Adala Beldesi’nde 12.000 yıl önce yaşanan bir yanardağ patlaması sonucu oluşmuştur. “Yanık Ülke” nin tam ortasında yer alan kanyon, eşsiz doğası ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Gediz Nehri manzarasına karşı şehrin stresinden tamamen uzaklaşacağınız atmosferinin yanı sıra Adala Kanyonu Antik Çağ’a kadar uzanan tarihi ile şehrin en görülmeye değer yerlerinden biridir.

Köklü bir tarihin ve zengin bir doğanın iç içe geçtiği nadide şehirlerimizden Manisa’nın bu 7 özel gezi noktasının haricinde tüm yerleri hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklamanız yeterlidir.

Manisa’nın Eşsiz Lezzetlerini Tadabileceğiniz En Popüler Restoranlar

Manisa mutfağı, köklü tarihinden ve farklı medeniyetlerden etkilenmiştir. Bu zengin ziyaretçilere zengin bir lezzet deneyimi sunmaktadır. Manisa Kebabı şehrin önde gelen lezzeti olup, kapama, odun köftesi, Kula güveci, bohça kebabı ve pideli paça gibi birbirinden özel lezzetleri tadabileceğiniz birbirinden popüler restoranlar Manisa’nın dört bir yanında hizmet vermektedir. Yöresel lezzetler tatmanın yanı sıra şehirde Türk ve dünya mutfaklarından seçkin yemekler servis eden şık restoranlar da mevcuttur.

Gülcemal Manisa Kebapçısı, sade dekorasyona sahip olup, özel lezzetleri ile ön plana çıkmayı tercih eden bir işletmedir. Meşhur Manisa Kebabı’nı en lezzetli şekilde tadabileceğiniz mekanlar arasında ilk sırada yer almaktadır. Fiyatların da oldukça makul olduğu işletmede iki kişi hesap ortalaması 40 – 50 TL arasındadır.

Adres: 1. Anafartalar Mh 1603. Sokak, 1603. Sk. No:3, 45020 Manisa Merkez/Manisa

Köfteci Ali, tarihi atmosferi ve ünü şehir sınırlarını aşmış lezzetleri ile öne çıkmaktadır. Leziz köftelerinin yanı sıra kokoreci, karışık kebabı ve kelle paça çorbası beğeni kazanmaktadır. Köftelerin kağıtta pişmesi ve servis edilmesi işletmeye sıcak bir hava katmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 35 – 45 TL arasındadır.

Adres: Merkez, 75. Yıl Mh., 45030 Manisa

Litany Ristorante, şehrin nezih ve kaliteli mekanları arasında yer almaktadır. Manisa’da İtalyan lezzetleri tatmak isteyenler için favori adrestir. Marine edilmiş et yemekleri menünün en sevilen ürünleri arasında yer alırken, zengin şarap seçenekleri de beğeni kazanmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 35 – 50 TL arasındadır.

Adres: Cumhuriyet Bulvarı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi 16/2, 45030 Keçiliköy Osb/Yunusemre

Güney Kebap Salonu, Manisa’da lezzetli bir kebap yemek istediğinizde mutlaka uğramanız önerilen işletmeler arasındadır. Kebap çeşitlerinin yanı sıra döneri ve pide çeşitleri de beğenilerek tüketilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 25 – 50 TL arasındadır.

Adres: Yarhasanlar, Peker, 2301. Sk. 10/A, 45020 Şehzadeler/Manisa

Taş Fabrika, konuklarına kafe, restoran ve bar hizmetini bir arada sunmaktadır. Tarihi bir fabrikanın restore edilmesi ile hizmete açılan işletmede yöresel lezzetlerin yanı sıra ızgara ve meze çeşitleri de beğenilmekte olup, biber dolması oldukça meşhurdur. Alkol servisi bulunmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 50 – 100 TL arasındadır.

Adres: 1. Anafartalar, Konuk Cd. No:8, 45020 Şehzadeler/Manisa

Balık Keyfi, Manisa’da deniz ürünleri tatmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. Balıklar roka, soğan ve helva ile ikram edilmektedir. Kalamar ise mutlaka denemeniz önerilen seçenekler arasında yer almaktadır. İki kişi hesap ortalaması 70 – 90 TL arasındadır.

Adres: Güzelyurt, 5701. Sk. No:30, 45030 Yunusemre/Manisa

Manisa’da Güne Keyifle Başlayacağınız En Meşhur 7 Kahvaltı Mekanı

Ege Çiftliği Kahvaltı & Şarküteri, sofranızı en doğal ürünlerle donatarak güne hem keyifli hem de sağlıklı bir başlangıç yapmanıza olanak sunmaktadır. Sıcak atmosferiyle de beğeni kazanan işletmenin serpme kahvaltısında öne çıkan lezzetler arasında mıhlama, krep, zeytin salatası ve Ege’ye has ürünler yer almaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 35 TL arasındadır.

Adres: Uncubozköy Mah. Cemal Ergün Cad. Cemal Ergün Aprt. No: 21, 45020 Yunusemre/Manisa

Gölet Restaurant Manisa, doğa ile iç içe bir atmosferde keyifli bir kahvaltı için özellikle hafta sonları tercih edilmektedir. Serpme kahvaltı sunan mekanda doğal ürünlerin servis ediliyor olması beğeni kazanmaktadır. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 35 TL arasındadır.

Adres: Uncubozköy Mahallesi, Kent ormanı, 45030 Yunusemre/Manisa

Alaçatı Bahçesi, İzmir’in gözde turizm noktasının atmosferini Manisa’da yaşamak isteyenlerin beğenisini kazanmaktadır. Günün tüm öğünlerinde büyük porsiyonları ve özel lezzetleri işe öne çıkan işletmede iki kişi hesap ortalaması 50 – 60 TL’dir.

Adres: Keçili Köy, 5611. Sk., 45030 Manisa Merkez/Manisa

Meşhur Köfteci Mustafa Usta, leziz köftelerinin yanı sıra sabah servisinde sunduğu zengin kahvaltısı ile tercih edilmektedir. Soğuk ve sıcak ürünlerden oluşan serpme kahvaltıda Ege’nin meşhur lezzetlerine yer verilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 20 – 25 TL arasındadır.

Adres: Üçpınar Köyü Merkez Caddesi Manisa

Keyf-i Pala Et ve Kahvaltı Bahçesi, öğlen ve akşam yemeklerinde birbirinden lezzetli ızgara çeşitlerinin yanı sıra zengin serpme kahvaltısıyla da beğeni kazanan bir işletmedir. Özellikle bahar ve yaz aylarında bahçesi hafta sonu kahvaltıları için tercih edilmektedir. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 35 TL’dir.

Adres: 2. Anafartalar, Halim Erdoğan Caddesi, 45000 Şehzadeler/Manisa

Keyfin Kahyası, adımınızı attığınız anda doğanın huzur veren atmosferi ile dinleneceğiniz, yemyeşil ağaçları, şelalesi ve manzarası ile şehrin en güzel kaçış noktalarından biridir. Bol çeşitli serpme kahvaltı güne enerjik bir başlangıç için önerilmekte olup, ürünler arasında yer alan pişi oldukça meşhurdur. Kişi başı hesap ortalaması 30 – 35 TL’dir.

Adres: Lala paşa mah, Su Yolu Sk., 45110 Merkez/Yunusemre/Manisa

Editör: TE Bilişim