MANİSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ramazan etkinlikleri kapsamında ?Zeyno ve Denyo' isimli ortaoyunuyla perde dedi. Manisalıları oldukça güldüren oyun, tiyatro severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ramazan etkinlikleri kapsamında ?Zeyno ve Denyo' isimli ortaoyunuyla Niobe Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne aldı. Yüzlerce Manisalının izlediği oyunu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci de takip etti. Oyun öncesi ?Zeyno ve Denyo' oyuncularından Bartu Kaan Şensoy, seyircilerin arasından seçim yaparak, dans ve sandalye yarışması düzenledi. Düzenlenen mini yarışmalarda birinci olan seyircilere üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün resim ve imzasının bulunduğu tişört hediye edildi.

MÜZİK VE KAHKAHA DOLU
Ardından 75 dakikalık muhteşem güldürü içeren ?Zeyno ve Denyo' oyunu başladı. Müzikal tarzda ilerleyen tek perdelik oyun, Manisalı tiyatro severleri kahkahaya boğdu. Kahveci Satılmış'ın kızını evlendirme kararı alması üzerine Satılmış Bey'de gönlü olan Katina Hanım'ın Zeyno için damat arayışlarına başlaması ve bununla birlikte ortaya çıkan muhteşem komedinin anlatıldığı oyun, Manisalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Tayfun Şengöz'ün yazıp yönettiği oyunda İrem İner, Kaan Şensoy, Harun Ovagülü, Servet Sencel, Derya Bozdoğan, Name Katlan, Sabri Sür, Abdullah Işılak, Selimcan Doğancı, Mertcan Üreten ve Mert Özdemir rol aldı.


İKRAM LİMONATA
Oyunun sonunda oyuncular, performanslarından dolayı ayakta alkışlandı. Oyun sonrası sahneye çıkan Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, oyuncuları tek tek kutlayarak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz'e çiçek takdim etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında Manisalıların hoşça vakit geçirmeleri için etkinlikler düzenlediklerini belirten Çevirmeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını Manisalılara iletti. Gece, oyunu izleyen Manisalılara limonata dağıtılmasıyla son buldu.
Editör: TE Bilişim