Kültür ve Çevre Bakanlıklarının katkıları ile çekilen yaşamını doğa ve insan sevgisine adayan çevre gönüllüsü İstiklal Madalyası sahibi eski asker Ahmet Bedevi’nin öyküsü 1993 yapımı Manisa Tarzanı filmi üzerine konuşmak üzere Manisa sevdalıları 27 Kasım 2019 Çarşamba akşamı 19.45'de Yeşil Kitap Kahve'de buluşuyor.

Yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

“1993 yılında çekilen “Manisa Tarzanı” filmini izleyip film üzerine Eski Belediye Başkanlarından Manisa Tarzanı’nın yakın arkadaşı merhum Ertuğrul Dayıoğlu’nun kıymetli eşi Hesna Dayıoğlu ve Manisa Birlik Başkanı Mustafa Pala ile söyleşi gerçekleştireceğiz.

Günyüzüne çıkmamış birçok anıyı şahitlerinin ağzından dinleyeceğimiz etkinlikte sınırlı sayıda izleyici kontenjanı olacağı için etkinlik öncesinde aşağıdaki numaradan rezervasyon yapılması önem taşımaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

FİLMİN KONUSU
Kurtuluş Savaşı sonrası Manisa’ya çok uzaklardan ilginç bir konuk gelir. 16 yıl kahramanca cephelerde döğüşmüş savaşın acılarını derinden yaşamış bir askerdir Ahmet Bedevi. Bu gizemli genç adam yanmış yıkılmış ölü bir kenti yeşillendirmek uğruna bir onurlu savaş daha verecektir. Ölü doğayı yeşille yeniden canlandırmak için verdiği mücadeleye karşı çıkanlar, ona deli diyenler onu casus olarak sorgulayanlar olsa bile yılmayacaktır. Çevresinde Manisa Tarzanı olarak ün yapan Ahmet Bedevi halkın katılımlarıyla bu savaşın sonunda insan sevgisine dayalı yeşil bir dünya yaratmayı başaracaktır.”

ETKİNLİK PROGRAMI
27 KASIM ÇARŞAMBA
YEŞİL KİTAP KAHVE MASKİ İKİZ KULELER GİRİŞ KATI
19.45 MANİSA TARZANI FİLM GÖSTERİMİ
21.00 HESNA DAYIOĞLU VE MUSTAFA PALA İLE SÖYLEŞİ

Editör: TE Bilişim