Sanat bakımından yeterli seviyeye erişemeyen Manisa'da 22 yaşındaki İzzet Mürsel Bucak ve Berk Aygül, oluşturdukları sanat atölyesi ile kentteki sanatsal faaliyetlere farklı bir boyut getirmeyi hedefliyorlar. 2009 yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuğa adım atan genç sanatçılar, akademik eğitimlerini tamamladıktan sonra yeniden Manisa'ya gelerek kentteki ilk tiyatro ve sinema atölyesini açtılar. Genç sanatçıların amaçları ise ünlü tiyatro oyuncuları ile eğitmenleri Manisa'ya getirerek kentteki sanatsal faaliyetleri arttırmak.

AS YAPIM adı ile Manisa'da bir ilke imza atan Berk Aygül ve İzzet Mürsel Bucak açtıkları sanat atölyesi ile Manisa'daki sanat faaliyetlerini arttırmayı planlıyorlar. Sinema ve sahne sanatları, temel oyunculuk, kamera önü oyunculuğu ve yaratıcı drama temalı eğitimler ile Manisa'da bir ilke imza atan iki genç sanatçı bu tarz bir atölye konsepti ile sanat üretme konusunda tek örnekler. Yaşlarının henüz genç olmasında rağmen oluşturdukları sanat atölyesinde, Türkiye'nin tanınmış sanatçıları tarafından eğitim verileceğini açıklayan genç sanatçılar, Kemal İnci, Fatih Paşalı, Nezih Tuncay gibi ünlü oyuncuların Manisa'ya geleceğini ifade etti.

"ŞEHRİMİZDE SANATIN KALKINMASINI AMAÇLIYORUZ"
Sanat atölyesinin kuruluş hikayesini gazetemize anlatan İzzet Mürsel Bucak, "2009 senesinde Berk Aygül ile birlikte Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda oyunculuğa adım attık. Yıllarca şehir tiyatrosunda görev aldık. Daha sonra yollarımız ayrıldı. İzmir ve İstanbul'da çeşitli akademilerde hem görevler aldık hem de eğitimimizi tamamladık. Manisa'ya yeniden dönünce de birlikte bir girişimde bulunmak istedik ve Manisa'da hem bir ilk olması hem de kentimizde sanatın biraz daha kalkınmasını amaçlayarak atölyemizi kurduk." ifadelerini kullandı.

EVİMİZİ ATÖLYEYE ÇEVİRDİK
Çocukluk hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Berk Aygül, Manisa'da sanat alanında güzel girişimler yapmak istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu ev benim ailemin eviydi. Kiracımız çıktıktan sonra İzzet ile kafa kafaya verdik ve evimizi atölyeye çevirdik. Sahnesinden dekoruna kadar her şeyini kendi ellerimizle oluşturduk. Zaten bu bizim çocukluk hayalimizdi. Fırsatını bulunca bu hayalimizi gerçekleştirmek için adımlar atmaya başladık. Henüz genç olduğumuz için öğretirken öğreneceğiz ve Manisa'da sanat adına güzel girişimler yapacağız."

Sinema ve sahne sanatları, temel oyunculuk, kamera önü oyunculuğu ve yaratıcı drama temalı eğitimler vereceklerini açıklayan Aygül, atölyede eğitim alan en genç öğrenicinin 15 en yaşlı öğrencinin ise 47 yaşında olduğunu belirtti. Ünlü film ve tiyatro oyuncusu Kemal İnci'nin de sanat atölyesinde eğitim vereceğini açıklayan Aygül, "Kemal İnci, sinema ve sahne sanatları, kamera önü oyunculuğu ve tiyatro oyunculuğu için bizim atölyemizde eğitim verecek. Alanlarında uzman eğitmenlerin Manisa'da öğretmenlik yapması kentteki sanat çalışmalarına büyük bir katkı sunacaktır." diye konuştu.

"MANİSA'DA BİR İLKİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
Manisa'da sanat alanında denenmemişi denediklerini ifade eden Aygül, "Manisa'da daha önce tiyatro eğitimi veren kurumlar açılmış fakat, bizim atölyemiz ayarında bir girişim daha önce Manisa'da denenmemiş. Bu bağlamda Manisa'da bir ilki hayata geçiriyoruz diyebiliriz. Amacımız Manisa'da sanatı kalkındırmak ve sanatsal işler ortaya koymaktır. Fatih Paşalı, Devekuşu Kabare'nin önemli oyuncularından Nezih Tuncay atölyemizde dersler verecek. Bu ünlü sanatçıların yanı sıra birçok tiyatro sanatçısı ile diyalog halindeyiz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye'ye mal olmuş ünlü sanatçıları atölyemiz vasıtasıyla Manisa'ya davet edeceğiz." dedi.

Genç sanatçılar Manisa'da sanatsal girişimlerin oldukça az yapıldığını ifade erken, kentin sanat bakımından yoksul olması sebebiyle ortaya çıkma ihtiyacı hissettiklerini belirtti. Sanat eğitimlerine kayıtların devam ettiğini belirten genç sanatçılar, sinema ve sahne sanatları, temel oyunculuk, kamera önü oyunculuğu ve yaratıcı drama alanlarında eğitim almak isteyen herkesi atölyelerine beklediklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim