Konservatuar yıllarını anlattığı ‘Eda’ adlı kitabın ardından çıkardığı ikinci anı romanı ‘Bir Göç Hikayesi - Gülseren’ için Manisa’da düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluşan opera sanatçısı ve yazar İpek Mutaf Böler’e kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. Çocukluğunu geçirdiği Manisa’da kitapseverlerle buluşan Böler, gördüğü ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Sinopsis Yayınları’ndan 2020 yılında çıkan Bir Göç Hikayesi - Gülseren kitabını, “1877-1878 yıllarında Tuna etrafında savaştan sonra biriken, çok fazla eziyet görmüş ve sıkıntılarıyla birlikte Türkiye’ye göç kararı alan balkan göçmeni bir ailenin hayatı...” şeklinde tanımlayan yazar İpek Böler, esin kaynağı olarak ise anneannesini gösterdi.

Anneannesinin küçük yaşlarından itibaren kendisine sürekli anılarını anlattığını söyleyen Böler, “Çok küçük yaşlardan itibaren bana hep anlattı. Hayatım hep onların anılarıyla geçti. Artık vakti geldi dedim ve pandemi döneminde bu romana başladım. Şimdi iyi ki başlamışım diyorum. Gerçekten best-seller oldu. Çok mutluyum, imza günlerine yetişemiyorum. Aynı zamanda opera sanatçısı olarak her zaman ışığım önümde olduğu için bunların hepsini halletmeye çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

Manisa’da düzenlediği imza gününde çocukluk arkadaşlarıyla buluştuğu için yaşadığı mutluluğu ifade eden Böler, “Beni gerçekten en çok onurlandıran ilkokul, ortaokul ve lise olsun, çocukluk arkadaşlarım oldu. Sömestr tatilinde konservatuardan gelirdim ve arkadaşlarımla Manisa’da vakit geçirirdim. Güzel, sevgi dolu bir çocukluğum vardı. Ve şimdi onlarlayım. Çok mutluyum. Kardeşim İlkay Akşen, ablam İnci Açıkdil ve Manisa Huzurevi Vakfı Gönüllü hanımları beni buraya getirdi ve bana bu güzel günü nasip etti.” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Kitapseverlerin büyük ilgisine sahne olan buluşma, imzalanan kitaplar, çekilen fotoğraflar ve hoş sohbetlerin ardından sona erdi. MANİSAKULİSHABER

Editör: TE Bilişim