Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan, Manisa Bilim ve Sanat Merkezi 12’nci sınıf öğrencisi Belinay Özaydın, 1939 yılında Erzincan’da yaşanan depremde kaybolduğu sanılarak yetimhaneye götürülen küçük bir kızın yaşadığı hayat mücadelesini anlatan roman yazdı. 7’nci sınıfta başladığı romanı, 4 yıl sonra tamamlayan Özaydın’ın, ‘Yıldızsız Geceler’ adını verdiği romanı yayımlandı.

Kitap yazma serüvenim 6’ncı sınıfta Hava Kuvvetleri Komutanlığına yazdığım bir mektup ile başladığını belirten Belinay Özaydın, “Kitap yazma serüvenim 6’ncı sınıfta Hava Kuvvetleri Komutanlığına yazdığım bir mektup ile başladı. Mektubumda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan okulumuzun bahçesine konulması için bir uçak parçası istedim. Onlarda bu talebimin gerçekleştirilemeyeceğini fakat onun yerine bizi Konya’daki bir askeri üstte ağırladılar. Bunun üzerine yazmaya yeteneğim olduğunu farkeden öğretmenim benimle böyle bir yola çıkmak istedi. Kabul ettim. Yazmaya 7’nci sınıfta başladım. Kitabın kurgusu öğretmenime ait, fakat yazma sürecinde bana kesinlikle müdahale etmedi. Bu şekilde bir roman ortaya çıktı. Başrolümüzde küçük bir kızımız var, bu kızımızın yaşam hikayesini ele aldık. Köyden, kente sürüklenmesi, akabinde yaşadığı zorluk ve güzellikleri işledim” diye konuştu.

“KİTAP BANA ÇOK ŞEY KATTI”

Kitabı yazarken çok zorlandığını fakat pes etmediğini kaydeden Özaydın, “Bu yaşta kitap yazmak çok zor. Yazma sürecinde çok zorlandım. Pes etmeyi düşündüğüm zamanlar oldu. Gerek ailem ve gerekse de öğretmenlerim bana çok destek oldu. Kitap bana çok şey kattı. Zorluklarla baş etmeyi ve sabretmeyi öğrendim. Çünkü 4 yıl sürdü. Sabır ve o sabrın sonunda verilen emeklerin karşılığında aldığım ödülü hissettim. Kitap yazma sürecimde çok fazla kimseye bahsetmedim. Çevremde duyanlar çok şaşırdı ve gurur duydular. Meslek olarak düşünmüyorum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum ve hedeflerim var. Bunun yanında hobi olarak yazmayı bırakmayı düşünmüyorum” diye konuştu.

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Emeksiz, öğrencisi ile gurur duyduğunu söyledi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim