Ahmet ÜNSAL/Manisa

Geçirdiği kötü bir iş kazası sonrasında ayaklarında hissiyatın kaybolması sonrası tekerlekli sandalye mahkum olan ancak bu kötü gidişatını rengarenk tükenmez kalemlerle yapmaya başladığı resimler yaşamını renklendiren iki çocuk sahibi Ramazan Göktaş’ın son sergisine miniklerden sürpriz ziyaret geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi salonunda açılan resim sergisinin kapısından giriş yapan Ramazan Göktaş, minik ellerinin kendisini alkışlayarak karşılaması karşısında göz yaşlarına hakim olamadı. Ressam Ramazan dedeleri ise minik öğrenci torunları son çizdiği Atatürk’ün gençliğe hitabesini oluşturan resimle karşıladı.

Cemal Ergün İlkokulunda öğretmen olan gelini Ebru Topak Göktaş okuttuğu 1-A sınıfının minik öğrencileri Ramazan dedesinin etrafında adeta sımsıcak bir sevgi yumağı oluşturarak resim yapmaya nereden merak sardığını sordular.

 “HER DAİM BEN YAPABİLİRİM BAŞARABİLİRİM HİSSİYATINIZI ÖN PLANDA TUTACAKSINIZ”

Ramazan Göktaş, ‘Kalemle Kağıdın Düeti 3’ ismini verdiği sergisi miniklere gezdiren yaptığı her resmin hikayesini uzun uzun anlattıktan sonra da; “Sizler de ileride iyi bir ressam olmanız kaçınılmaz olabilir.Yeter ki yaptığınız veya sonrada beğenmeyip yırttığınız resimden sonra küsmeyeceksiniz. Her daim ben yapabilirim başarabilirim hissiyatınızı ön planda tutacaksınız.Eğer bu pozitif enerjiyi sabırla ve hayallerinizle buluşturduğunuz zaman işte o zaman sizi rengarenk bir dünyanın beklediğini ve hayat ışığınızın bir daha sönmeyeceğini anlayacaksınız.O süreçten sonra kendinize yeteceğiniz gibi başkalarına dokunmuş olacaksınız” dedi

 “O SADECE BİR RESSAM DEĞİL ÖRNEK BİR İNSAN”

Ramazan Göktaş’ın gelini Ebru Topak Göktaş ise kayınpederinin birçok zorluğu aşmasında resim yapmasının büyük rolü olduğunu dile getirerek; “Her insanımızın başında pek çok zor süreçler geçmiştir. Kayınpederim de benzer durumlarla karşılaşırken o süreçleri yaptığı ve peş peşe açtığı resim sergileri ile pozitif yönüyle taçlandırdı. Resim yapmaya başladığında inanın bizi bilem gözleri görmüyor o anki resmine odaklanıyor ve ortaya çıkan eserini görünce onunla sadece gurur duyuyoruz. O sadece bir ressam değil aynı zamanda örnek bir insan” dedi.

  Minik öğrencilerin sergi salonundan ayrılmasının ardından Manisa’daki bir çok resim ve sanatseverler Ramazan Göktaş’ın Atatürk portreleri, kadın objeli portre çalışmalarının ağırlıkta olduğu Mitoloji dönemine ait resim sergisini hafta boyunca gezerken bu sergiyle kendilerini buluşturan Ramazan Göktaş’a teşekkür ederek sergi salonundan ayrıldılar.

Editör: TE Bilişim