İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye genelinde, nüfus aile kütüklerinde doğum günü 29 Şubat olan 18 bin 119'u erkek, 16 bin 914'ü kadın, toplam 35 bin 33 kişi bulunuyor.

Takvim yılının mevsimlerle ve Dünya'nın Güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için, dört yılda bir 28 çeken Şubat ayına bir gün daha ekleniyor. Bu yıl da şubat ayı 29 gün sürecek.

Bu tarihte doğanlar, doğum günlerini 4 yılda bir kutlamak zorunda kalıyor.Doğum gününü 4 senede bir gelen artık yılda kutlamak zorunda kalanların illere göre dağılımına bakıldığında, 29 Şubat doğumlu en çok kişi İstanbul'da, en az kişi de Yalova nüfusunda kayıtlı bulunuyor.

29 ŞUBAT'TA DOĞAN YERLİ VE YABANCI ÜNLÜLER
Dört yılda bir gelen 29 Şubat'ta doğanlar arasında, Türkiye ve dünyada tanınmış isimler de bulunuyor. Buna göre, oyuncu Nejat İşler, sinema sanatçısı Nilüfer Aydan, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi kulüplerde de forma giyen futbolcu Çağdaş Atan, bu tarihte doğan Türkiye'deki ünlü isimler arasında yer alıyor. Dünyaca tanınmış ünlüler arasında ise ressam Balthus, oyuncu Joss Ackland, oyuncu Jessie Usher ve Cezayirli ünlü şarkıcı Cheb Khaled bulunuyor. Fener Rum Patriği Bartholomeos da doğum günü 4 yılda bir denk gelenler arasında yer alıyor.



Editör: TE Bilişim