Manisaspor’da futbol oynayan, kulübün kaptanlığını yapan eski futbolculardan  ‘Kaptan Bülent’ olarak bilinen Bülent Hasgönüllü, çıkardığı üçüncü kitabı olan Futbolun Dili için imza günü ve tanıtım töreni düzenledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza gününe Bülent Hasgönüllü’nün yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, siyasi parti temsilcileri, Manisa FK yöneticileri ve davetliler katıldı.

Tanıtım töreninde ilk söz alan isim itabın yazarı Bülent Hasgönüllü oldu. Hasgönüllü konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

“Benim için önemli bu günde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Kitabıma neden Futbolun Dili adını verdim? Dil 5 duyu organımızdan en çok çok suç işleyenidir. En günahkarı faka en tatlısıdır. İnsan ruhunun tarifçisidir. Hayata meydan okuyan, ölüm karşısında bile susmayan asi. Vücudumuzun ele avuca sığmayan yaramaz çocuğu. Kısacası yılanı deliğinden çıkaran da dildir. Bilindiği üzere yazarlar kimsenin görmediğini gören, bilmediğini bilen, duymadığını duyanlardır. Ben de yazdım.”

Hasgönüllü’nün ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir konuşma yaptı. Başkan Ergün şöyle dedi: “Bülent Hasgönüllü’nün Manisa futboluna uzun yıllar hizmet vermiş, yıllarca Manisaspor formasını terletmiş, bu güzide kulübümüze kaptanlık etmiş ve hepimizin Kaptan Bülent olarak tanıdığı değerli dostum Bülent Hasgönüllü’yü tebrik ediyorum. Yeşil sahalarda Manisaspor formasıyla ter dökmesinin yanında karakteriyle, duruşuıyla her zaman örnek bir kişilik olan Hasgönüllü futbol hayatını noktaladıktan sonra da duruşunu bozmayan saygılı kişiliği, keskin kalemi ve eleştirel bakış açısıyla saygıdeğer ve örnek kişiliğini devam ettiren ender kardeşlerimizden biri. Futbolun Dili adlı kitabıyla yeşil sahalardaki centilmenliğini, zekasını ve klasını kalemine taşımış. Bizler de bu güzel günde kendisini yalnız bırakmadık. Manisa aşığı olan Hasgönüllü’nün kitabını merak ediyorum ve en kısa sürede okuyacağım.”

Konuşmaların ardından Bülent Hasgönüllü, kitabını sevenleri ve okurları için imzaladı.

FUTBOLUN DİLİ’NDE NELER VAR?

Son çıkan Futbolun Dili isimli kitabının içeriğinden de bahseden Hasgönüllü şunları söyledi: “Futbolun gerçeklerini ironik bir dille kaleme aldım. Yaklaşık 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak hazırlandı. Son olarak 2 aylık bir hazırlık döneminin ardından da basım aşamasına geçildi. Her kitap okurken düşündüren ve öğreten bir kitaptır. Bu kitap da okurken futbol hakkında düşündürecek ve yeni şeyler öğretecek bir kitap.”

Editör: TE Bilişim