Ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıkan Yunusemre Belediyesi, bu yıl da dopdolu bir program hazırladı. 11-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin teması “Gel gör beni aşk neyledi” olurken; etkinlikler 8 gün sürecek. Etkinliklerin ilk gününde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’da Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantları ile Yunus Emre Millet Çarşısı’nda Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi ve Atölye Çalışmaları’nın açılışı yapılacak. Stantlar ve sergi 15 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

İLBER ORTAYLI YUNUSEMRE VE ANADOLU’DA TASAVVUF’U ANLATACAK

Yunus Emre Millet Çarşısı Kültür Salonu’nda gerçekleştirilecek organizasyonda Türkiye’nin tanınmış tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı “Yunus Emre ve Anadolu’da Tasavvuf” söyleşisiyle Manisalılarla buluşacak. Etkinliklerde Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan da ‘Kim Korkar ki sınavdan’ söyleşisiyle öğrencilere sınav psikolojisinden nasıl kurtulacaklarını, ‘Bilinçli aile, duyarlı genç’ söyleşisiyle de ailelere ergenlik çağındaki çocuklarıyla nasıl iletişim kurmaları gerektiğini anlatacak.

DOLU DOLU BİR PROGRAM

Bu özel organizasyonda Usta Bestekar Selim Öztaş’ın koro şefliğini yaptığı Yunusemre Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, ‘Yunus Emre Anma Programı’yla değerli düşünürün eserlerinden derlenen gazellerle müzikseverlerin kulaklarının pasını silecek. İstanbul Tiyatro Yakaza “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” isimli tiyatro oyunu ile tiyatroseverlere unutulmaz bir gece sunacak. Yine etkinlikler kapsamında Manisa Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın programı, Ses Sanatçısı Yunus Çifçi’nin Tasavvuf Musikisi dinletisi yer alacak. Organizasyonun final programı ise 746. Vuslat Yıldönümü Hz. Mevlana’yı anma programı ile olacak. 

BAŞKAN ÇERÇİ ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Tamamı ücretsiz gerçekleşecek etkinliklere Manisalıları davet eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu yıl da güzel bir program hazırladıklarını kaydetti. Başkan Çerçi organizasyonun büyük bir kısmını yapımını tamamladıkları Yunus Emre Millet Çarşısı içerisinde bulunan Kültür Salonunda yapacaklarını ifade ederken; amaçlarının ünlü düşünürün öğretilerini gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

ETKİNLİKLER YUNUS EMRE ÇARŞISI KÜLTÜR SALONU’NDA YAPILACAK

“Adını taşımaktan gurur duyduğumuz Yunus Emre’yi anıyoruz” diyen Belediye Başkanı Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yunus Emre’yi anmak, anlamak, felsefesini, öğretilerini dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Yunus Emre’nin ismini taşıyan bir belediye olarak bu yıl organizasyonumuzun 5.sini gerçekleştiriyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak, onun mesajlarının günümüze taşınması ve anlaşılması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Güzel bir etkinlik programı hazırladık. 11-18 Aralık tarihlerinde Yunus Emre’yi anmaya, öğretilerini aktarmaya gayret göstereceğiz. Her günü dopdolu olan programlarda  önemli isimleri şehrimizde ağırlayacağız. Etkinliklerimizi Yunus Emre Millet Çarşısı Kültür Salonu’nda yapacağız. Çok güzel bir salon inşa ettik. Şu anda şehrin en büyük konferans salonu. Vatandaşlarımızı ücretsiz olarak gerçekleştireceğimiz bu güzel organizasyona davet ediyoruz.”

İŞTE ETKİNLİK PROGRAMI

11 ARALIK ÇARŞAMBA

12.00 Uluslararası Misafir Öğrenciler Ülke Tanıtım Stantları Açılışı

Yer: 15 Temmuz Demokrasi Meydanı

14.00 Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi ve Atölye Çalışmaları

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

12 ARALIK PERŞEMBE

14.00 Sıtkı Aslanhan Söyleşisi “Kim Korkar ki Sınavdan?”

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

20.00 Sıtkı Aslanhan Söyleşisi “Bilinçli Aile, Duyarlı Genç”

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

13 ARALIK CUMA

20.00 Yöneten Selim Öztaş: “Yunusemre TSM Korosu ile Yunus Emre Anma Programı”

14 ARALIK CUMARTESİ

14.00 İlber Ortaylı Söyleşisi: “Yunus Emre ve Anadolu’da Tasavvuf”

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

15 ARALIK PAZAR

20.00 İstanbul Tiyatro Yakaza: “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

16 ARALIK PAZARTESİ

20.00 Manisa Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Programı

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

17 ARALIK SALI

20.00 Yunus Çifçi: “Tasavvuf Musikisi Programı”

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

18 ARALIK ÇARŞAMBA

20.00 746. Vuslat Yıldönümü Hz. Mevlana’yı Anma Programı (Şeb-i Aruz)

Yer: Yunus Emre Millet Çarşısı

Editör: TE Bilişim