Bugüne bir spor yazısı yakışır diye düşündüm. Her ne kadar Belçika'nın oynadığı futbolla şampiyonluğu hakettiğini düşünsem de Fransa'nın şampiyon olmasıyla Dünya Kupası'ndan çıktık. Yeniden ülkemiz futboluna dönme zamanı. Liglerin başlamasına az bir zaman kala takımlar kampa girerek yeni sezon hazırlıklarına başladılar. İlimizi futbolda 2. Lig'de temsil edecek olan Manisa Büyükşehir Belediyespor ve GM Manisaspor A takımları yeni sezon çalışmaları için sahaya inerken,  altyapı oyuncuları da Bölgesel Gelişim Ligi için çalışmalarına başladılar.

Önceki gün sahaya inen Manisa Büyükşehir Belediyespor futbol gelişim ligi 15 yaş ve 16 yaş takımları sporcuları yeşil sahayı ve takımlarını ne kadar özlediğini gösterdiler. Uzun zamandır sessizliğe bürünen tesisler yaz spor okulunun başlamasıyla hareketlilik kazanırken, Bölgesel Gelişim Ligi oyuncularının krampon sesleriyle olması gereken canlılığına kavuştu.

Bu arada şunu belirteyim; bu yıl Manisa BBSK yaz futbol okullarına müthiş ilgi olmuş geçen tüm yılların rekorları kırılmış. Şu ana kadar iki dönem kayıt sayısı 900'e yaklaşmış. Üçüncü dönem kayıtlarıyla yaz futbol okuluna katılan çocuk sayısının toplam bin 500 rakamını bulması bekleniyor. Bu, Büyükşehir Belediyespor Kulübü'ne yakışır bir başarı. Düşünün diğer branşlarla oluşan toplam rakamı. Kolay değil. Çocukların kaydı, malzemesi, servisi, saha programları, hoca görevlendirmesi başlı başına büyük bir olay. Emeği geçen herkese tebrikler. Manisa BBSK'yı tercih eden anne babalar da isabetli karar vermişler. Bölgesel Gelişim Ligi'nde mücadele veren 15 yaş ve 16 yaş takım  oyuncularının hemen hepsi gerek yaz gerekse kış okullarından takımlara kazandırılan genç yetenekler. Yani, spor okullarının gerçekleştirilmesindeki hedeflere de ulaşılmış oluyor.

Evet. Bölgesel Gelişim Ligi'ne dönecek olursak çalışmalar daha ilk günden yoğun bir şekilde başladı. 8 haftalık hazırlık programı iki takımın da Teknik Sorumlusu Turgay Sütcüoğlu tarafından hazırlanırken, sahadaki herkes iyi başlangıç, sonunda gelecek başarı için ter döküyor. Antrenman programı yanısıra, çeşitli kuvvet ve dayanıklılık testleri, Yo-Yo testi,  salon çalışmaları ve hazırlık maçlarıyla desteklenen program tatilden dönen sporcular için de gelişimlerinde önemli rol oynayacak.

Bölgesel Gelişim Ligi'nin 17 yaş ve 19 yaş takımları ise Teknik Sorumlu Hikmet Savran antrenörlüğünde sahaya çıkacak.

Yapımı tamamlanma aşamasında olan Fikri Bayrıl ve Tevfik Lav Spor Tesisleri de genç sporcuların başarı yolunda en önemli etken olacak. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'ün spora ve sporcuya verdiği önemi gözler önüne seren tesisler tamamlandığında örnek teşkil edecek.

Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan'ın öncülüğünde her branşta başarıyı hedefleyen Manisa BBSK'nın genç sporcuları şimdi büyük bir hırsla liglerin başlamasını bekliyor. Çalışmalarındaki gayretleriyle performanslarını en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen gençler yarışmacı kimlikleriyle rakiplerine kök söktürecek gibi görünüyor.

Ben zaten yaklaşık 7 yıldır takipçileriyim. Takibe devam edeceğim gerek evinde gerekse  deplasmanda. Sizler de gençlerin yeteneklerini, mücadelelerini en önemlisi sahadaki centilmenliklerini görmek isterseniz, Manisa'nın Kurtuluş Günü olan 8 Eylül tarihinde stada bekleriz. Yerini ve saatini yine buradan duyururum sizlere.

Hayatın içinde en güzel kimliğinizle yer almanız dileğiyle sevgiyle kalın.