Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) geçtiğimiz pazar günü iki oturumda gerçekleştirildi. Sınavın ardından KPSS cevap anahtarı, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanırken sosyal medyada dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Cevap anahtarının kamuoyuyla paylaşılmasının ardından sosyal medya kullanıcıları, öğrenciler ve sendikacılar soruların daha önce özel bir kurumun YouTube sayfasından paylaşıldığını, hatta WhatsApp gruplarından dağıtıldığını iddia etti.

DEVLET DENETLEME KURULU’NA TALİMAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

 “Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz.” 

DEVLET DENETLEME KURULU BAŞKANI ODATV’YE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu hareket geçti. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Odatv’ye yaptığı açıklamada soruşturmanın henüz başında olduklarını belirterek “İlk incelememize göre problemli bir durumun varlığı gözüküyor" ifadelerini kullandı. Odatv.com

Editör: Onur Yılmaz