Manisaspor Sivas deplasmanında adeta sahada yokları oynadı. Ne bir duruşu vardı ne de mücadelesi. Sanki bahar ayında pikniğe gelmiş lise öğrencileri gibi sahada goy goy yaparcasına, ligde bulunduğu konumu umursamayan bir şekilde dolaştılar. Maçın hiçbir bölümünde etkili olamayan siyah-beyazlılar sonuna kadar hak ettikleri mağlubiyeti aldılar. Düşme korkusunu derinden yaşamaya devam ettiler.
Maça gelecek olursak kelimeler kifayetsiz kalacak gibi. Nasıl başlasam nereden konuya girsem bilemiyorum. Çünkü nereden tutsan elinde kalıyor. Ona bakıyorsun yok buna bakıyorsun yok. Sivasspor karşısındaki Manisaspor'un elle tutulur hiçbir yanı yok. İzlerken acılar çektim. Eskişehir'i, Ümraniye'yi, Bandırma'yı paspas yapan Manisaspor, Sivas karşısında rezil bir futbol ortaya koydu. Tabi bu rezil futbolunda belli başlı etkenleri de vardı.
GİDEN TEKERE ÇOMAK SOKMAK
Havasından mıdır, suyundan mıdır Başkan Abdullah Mergen'le çalışan teknik adamlar bir süre sonra akıl almaz işler yapıyor. Sevgili Sait Hocam geldiğinden bu yana takıma yaptığın pozitif katkıları haftalar boyunca yazdık ama Sivasspor maçında çıkan kadro nedir. Yani ilk 18'e alınan ve alınmayan isimleri görünce insanın nutku tutuluyor. Haftalardır Dimov-Erman ikilisi ile bir defan göbeği oluşturdun. Yani sezonun büyük bir bölümünü bu ikili ile geçirdik. Erman ne oldu da Sivasspor maç kadrosuna alınmayacak duruma geldi. Oynayan Mikic'in fizik olarak yetersizliğini geçen haftalarda gördük. Sivasspor 'un stoperi Boye bizim orta sahayı ve defansı teşbih tanesi gibi dizip ilk golün alt yapısını yaparken Mikic piyasada yoktu bile. Sırp oyuncu anca top fileler ile buluşunca penaltı noktasına gelebildi. Yani bu kadronun bir izahını göremiyorum ben. Eğer birilerine mesaj vermek için böyle bir kadro ile çıkılmışsa takıma yazık oluyor hocam. Mesajları yüz yüze vermek lazım çünkü düşüyoruz bu işin şakası yok. Yani Sivas maçı kadrosu giden tekere çomak sokmak bence. Hal böyle olunca takımın kimyası da bozuluyor.
OYUNCULARIN İNANCI KIRILIYOR
Emre Öztürk affediliyor hocam sesin çıkmıyor. Bence bu tablo diğer oyuncular arasında ki inandırıcılığını yitirmene neden oluyor. Sivas maçında takım halinde kötüyüz. Orta saha yolgeçen hanı. Kimse sertlik yapmıyor. Tapu alan tek başına kaleye gidip şut atıp kendi istatistiğini geliştirme derdinde. Böyle takım mı olur hocam? Ama oyuna ilk müdahale Savaş çıkıyor. Temposu yerlerde olan Umut sahada kalıyor. Daha sonra orta sahayı boşaltıp hücum oyuncuları oyuna girdi. Peki tablo değişti mi? Kocaman bir hayır. Manisaspor maçın son dakikalarında doldur boşalt bile yapamadı. Bir tek İsmail Şahmalı maç boyu didindi. Öteki İsmail'de(İsmail Haktan Odabaşı) mücadele edemeyince kavga etmeye başladı. Sivasspor maçında tablo gerçekten içler acısıydı.
TABLO VAHİM AMA KAYBEDİLMİLŞ BİR ŞEY YOK
Tabloya baktığımızda durum vahim. Kimse kendini kandırmasın düşme hattının bir basamak üstündeyiz diye. Puanlar çok yakın. Beğenmediğimiz, küçük gördüğümüz Mersin geldi dibimize. Ey gidi Levent Hocam Mersin'i canlandırdın ya helal olsun sana. Biz ise yerimizde sayıyoruz. Acilen seri yakalamalıyız. Bu hafta Mersin maçı bıçak sırtı. Pazar gününe kadar Sait hoca takımı toparlamalı ve mücadele edenleri sahaya sürmeli. Yoksa o başkanla iyi, bu hocayla iyi, o bunun adamı, şu bunun adamı ile kadro çıkarılırsa bu takımın sırtı yerden kalkmaz.