Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde günlerimi geçirmeye başladım. Saat 10.00 ile 13.00 arası 65 yaş üstüne uygulamaları kendine rehber edinen Aydın Besen ile gazete bayisinde zaman zaman karşı karşıya geliyoruz. Ali Filizkan ile telefonla görüşüyorum. Sağ olsun Pelin Hanım her gün yazımı Kitapsaray’ın karşısındaki evimin önünden benden alıyor.

Bütün dostlarım koronavirüsten kendini koru, şakası yok diyorlar. Bu arada Belediye Başkanlığı yapan üzüm ihracatçısı, Borsa Başkanı Sadık Özkasap’ın kayınpederi sevgili büyüğüm Ersan Atılgan’ın da Karşıyaka Kent Hastanesinde koronavirüsten tedavi olduğunu öğrendim. Acil şifalar dilerim. Umudumuz aşıda. Bugün yarın Türkiye’de olacak ama 2021 yılına keyifli giremeyeceğimiz bugünden belli. Karaköy’deki iş yerime bile bir haftadır gitmiyorum. Evde vakit geçirmenin yollarını arıyorum. Dün oturdum Ali Filizkan’ın arşivinden bana getirdiği fotoğraflara bakmaya başladım. Ali Filizkan 30 yılı aşkın süre öncesi Manisa Gazeteciler Cemiyetinin yapılan bir kongresinde Divan Başkanlığı yapan Manisa medyasının hastalık derecesinde Fenerbahçe sevgisi ile yaşamış rahmetli Ahmet Kurşun ile bendeniz kongreyi takip ediyoruz. Seçimler sonrası tekrar başkan seçilmem üzerine Divan Başkanı Ahmet Kurşun’un söz verdiği kongrede cemiyetimizin üyelerine teşekkür konuşması yapıyorum. Bıyıklı gençlik halim, sonra bıyıkları kesmişim. Kula Belediye Başkanlığı yapan Selim Aşkın ve ANAP İlçe Başkanı Mahmut Bey ile birlikte güzel günlerin hatırasına bakıyorum.

Türkiye ve Manisa siyasetinin iki yıldızı Sümer Oral ve rahmetli Ekrem Pakdemirli ben ve Erdinç Yumrukaya ile birlikte yıllar öncesinin bir anısı. Sümer Oral da Ekrem Pakdemirli de Manisa ve ülkemize büyük hizmetleri olmuştu. Ekrem Pakdemirli kendine has yapısı ile Anavatan Partisi’nin iktidar olduğu dönemde rahmetli Turgut Özal’dan sonra Türkiye’nin en güçlü siyaset ve devlet adamıydı. Manisa’ya geldiğinde kelle paça içerdi. Lakabı siyasete atılmadan önce “Uçan Müsteşar’dı.” Uçak kullanmayı severdi. Bugün Tarım ve Orman Bakanı olan oğlu Bekir Pakdemirli babasının uçağı ile beni, Erdinç Yumrukaya’yı ve babası Ekrem Hocamı Ankara’ya götürmüştü.

ANAP döneminde Manisa Milletvekili seçilen Demircili Eczacı Abdullah Akarsu da Manisa siyasetinin bıçağı keskin bir milletvekili olarak Başkentte Manisalıların en çok ziyaretçi kabul eden ve başta Demirci olmak üzere vatandaşların dertlerine çare bulan bir milletvekiliydi Abdullah Akarsu. Benim ve Haşim Ağar’ın da yakın dostuydu. Dostluğumuz hala devam ediyor. Abdullah Akarsu gençliğinde bir hayli yakışıklıydı. Hitabet gücü fazlaydı. Rahmetli Genel Başkan Mesut Yılmaz tarafından çok sevilirdi.

ANAP iktidarında Demirci’yi Demirci yapan Belediye Başkanı Mehmet Babayiğit de Manisa siyasetinin gündeminde devamlı bulunan çalışkan bir başkandı. Demirci’nin kalkınması için 2 ayda bir Ankara’ya gider ilçesi için bakanlıklara çeşitli projeler sunardı. Öğretmenlikten gelmiş olması büyük avantajdı. Ankara bürokrasisinde hizmet projelerinin hayata geçmesini başarı ile sağlayan bir yapısı vardı. Mehmet Babayiğit Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nu Demirci’nin Hisar Kaplıcalarına misafir etmişti. Naim Süleymanoğlu’nun Demirci’ye gelişinde Milletvekili Abdullah Akarsu’nun da payı olduğunu hatırlar gibiyim. Demirci günlerce bu konuyu konuşmuştu.

Ahmet Erken de ANAP döneminde ben ve Haşim Ağar ile birlikteydi. Sakin kibar bir yapısı vardı. Gençlik günlerinde yanımızdan ayrılmazdı. Bugünlerde iş hayatı yoğun olduğu için telefonla görüşüyoruz. Ve anılarımda önemli bir yer kaplayan Yavuz Donat üstat. Tercüman Gazetesinden başlayan bugün Sabah Gazetesindeki köşesi ile ülke gündemini medyada belirleyen sevgili dostum Yavuz Donat ile yıllar önce gençlik yıllarımda Manisa’ya gelişinde karşılıyorum. İkimizin de maşallahı var. Yavuz Donat üstat bugünlerde ne korona dinliyor ne de yerinde duruyor. Anadolu’yu karış karış dolaşmaya devam ediyor. Sağlıklı yaşam diler bu haftayı da köşemde böylece noktalamış oldum. Bende anılar hiç  bitmez. Hoşçakalın. Bu arada grip aşım geldi. Aşı olacağım.