Özellikle Pfizer-Biontech’in mRNA koronavirüs aşılarının, yeterince test yapılmadan piyasaya sürüldüğü iddiaları, dünya basınında birçok defa gündeme geldi.

Aşının, kovid-19 virüsüne karşı bağışıklık kazandırdığı, semptomları hafiflettiği ve hastalığa bağlı ölümleri büyük oranda azalttı. Neticede dünyada kovid salgını sona erdi, normalleşme başladı. Kovid yasakları ve maske uygulamaları kaldırıldı.

 ABD, vatandaşlarına “hatırlatma dozu” olmalarını ve aşıya devam etmelerini önerdi. Dünya çapında da doktorların yaptığı bu önerilere, birçok bilim insanı karşı çıktı.

Kovid mRNA aşılarının özellikle genç erkeklerde kalp krizi riskini arttırdığına dair kuvvetli şüphelerin bulunduğunu ifade eden bilim insanları, mRNA aşılarının yan etkilerini araştırmak için kapsamlı bir çalışma başlattı.

YÜZDE 84 ARTTI

ABD Florida Eyaleti Sağlık Kurumu, mRNA kovid aşıları ve bağlı kalp rahatsızlıklarını araştırdı.

Kovid mRNA aşıları sebebiyle, 18-39 yaş arası erkeklerde kalp rahatsızlığı ve kalp krizine bağlı ölümlerde yüzde 84 artış yaşandığı ortaya çıktı. Bu ölümlerin önemli bir kısmının, aşıdan sonraki 28 gün içinde gerçekleştiği ve gözlemlendiği bildirildi.

Ancak çalışmada, aşılar sonrası 25 haftalık süreç takip edildi, kalp sağlığı açısından her türlü inceleme yapıldı.

Yapılan çalışmada, şu ifadeler kullanıldı: “Her yaş grubundan erkekte mRNA aşılarına bağlı kalp rahatsızlığı ve kalp krizi sonucu ölümlerde artış gözlemlendi.”

Aşının salgın döneminde gerekli ve faydalı olduğuna dikkat çeken araştırmada, artık aşı uygulamasına gerek olmadığı sonucuna varıldığı belirtildi:

“Salgın döneminde aşının faydaları, zararından daha çoktu ve aşı uygulaması gerekliydi. Artık salgın bitti, dünya nüfusu koronavirüse karşı bağışıklık kazandı. Aşının zararları, faydasının önüne geçti. Kovid aşılarına ve özellikle mRNA aşılarına gerek kalmamıştır.”

Özellikle kan pıhtısı (miyokardit) ve kalbi çevreleyen fibroseröz kesede iltihaplanma (perikardit) gibi rahatsızlığı olan kişilerin, mRNA aşılarından uzak durmaları tavsiye edildi. OdaTV.com

Editör: Onur Yılmaz