Manisa Büyükşehir’in kardeş şehri Kırgızistan’ın Oş (OSH) şehri Belediye Başkanı Almaz Mambetov ve beraberindeki heyet Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay’ı ziyaret etti. Ziyarette, Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik, Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan da yer aldı. MASKİ’nin il genelinde yürüttüğü çalışmalar hakkında konuklarına detaylı bilgi veren Aslay, idare olarak 17 ilçede 1.088 mahalleye hizmet ulaştırdıklarını belirtti.

“SU İHTİYACIMIZI YERALTI SULARI İLE KARŞILIYORUZ”

Kırgızistan heyeti tarafından sorulan su temini sorusu üzerine Genel Müdür Aslay, konuklarını bilgilendirdi. Aslay, idare olarak 1.600’e yakın sondaj ile su ihtiyaçlarını yeraltı suları ile karşıladıklarını belirtti. Abonelik iş ve işlemleri ile ilgili olarak kartlı ve mekanik sayaç ile uzaktan okumalı mekanik sayaçlar da konuklara anlatıldı.

SCADA SİSTEMİ DE ANLATILDI

Kırgızistan heyetine SCADA sistemi de gezdirildi. Genel Müdür Aslay tarafından yapılan bilgilendirmede konuklara su depoları ile pompaların uzaktan takip edilerek, uzaktan müdahale edilebildiği vurgulandı. Oş Belediye Başkanı Almaz Mambetov ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Genel Müdür Aslay’a işbirliği içerisinde kendi belediyelerinde çalışan mühendisleri Manisa’ya bilgi almaları için göndermek istediklerini belirtti. Genel Müdür Aslay da, kardeş şehir Oş’a her zaman kapılarının açık olduğunun altını çizdi.

MASKİ’NİN YATIRIMLARI DA ANLATILDI

MASKİ’nin sergilediği ve eski altyapı malzemelerinin yer aldığı stant ile Manisa merkez atıksu arıtma tesisinin birebir prototipini de inceleyen Mambetov, MASKİ’nin Manisa için çok önemli yatırımlar yaptığının rahatlıkla görüldüğünü ifade etti.

HEDİYELER VERİLDİ

Almaz Mambetov ile MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, birbirlerine kendi şehirlerine özgü hediyeler takdim etti. Ziyaret kurum önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.  HABER MERKEZİ

Editör: Zerrin Ağar