Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de katıldığı Çalar Saat programında İsmail Karagöz'ün sorularını cevapladı.

'ALTI LİDER ORTAK MİTİNG YAPABİLİRİZ'

Altılı masada çatlak olduğu iddialarını yorumlayan Kılıçdaroğlu, böyle bir durumun olmadığını ifade ederek "Altı ayrı lideriz, demokrasi istiyoruz, hak ve özgürlük istiyoruz. Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

Altılı altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda aday olup olmayacağına ilişkin soruyu da cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Hazırım" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, buna altını masanın karar vereceğinin altını çizerek "Oturacağız ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Altı lider oturur, belirler, açıklarız. Hep birlikte destek veririz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli" ifadelerini kullandı. 

Editör: Onur Yılmaz